Başkan Uslu hakkındaki suçlamalarla ilgili ne söyledi?

Richmond davasında 2. celse Sapanca Adliyesi mahkeme salonunda görüldü.

Dava Konusu:

İşadamı Murat Albaş 2011 yılında Richmond Nua Wellness Spa otele ait ruhsatın kanun ve yönetmeliklere aykırı olduğu iddiası ile suç durusunda bulunmuştu.
Mahkeme usulüne uygun davetiye tebliğine rağmen 1. duruşmaya gelmemeleri üzerine haklarında zorla mahkemeye getirilme emri düzenlenen Sapanca Belediye Başkanı İbrahim Uslu, Sapanca Belediyesi Fen İşleri Müdürü Erdinç S. ve Belediye görevlisi Suat B. mahkemede hazır bulundu.

Uslu, suçlamaları kabul etmedi


Haklarındaki suçlamaların sorulması üzerine Sapanca Belediye Başkanı İbrahim Uslu, suçlamaları kabul etmedi. Uslu: Yapılan işin tamamen yasal. Yap-işlet-devret modeline uygun olarak ilgili kurumlardan onay alınarak tadilat ruhsatı verilmiştir. Hukuksuz bir durum olması söz konusu değildir" dedi.

İşadamı Murat Albaş 2011 yılında Richmond Nua Wellness Spa otele ait ruhsatın kanun ve yönetmeliklere aykırı olduğu iddiası ile suç durusunda bulunmuştu.

"Bir yapıya 2 ruhsat birden verilebilir mi?"

Albaş, "İçişleri Bakanlığı tarafından görevlendirilen mülkiye müfettişleri Richmond Nua Wellness Spa Otel\'de yaptığı teknik inceleme sonucunda, otelin toplam inşaat alanı olarak izin verilen 7 bin 438 metrekareden 11 bin 595 metrekareye, izin verilen 6 katın ise 8 kata çıkarıldığını, projede gözüken ve yapılması zorunlu sığınak alanının kaldırıldığını, göl kıyısının kıyı kanununa göre vatandaş kullanımına açık olması gerektiği halde usulsüz bir şekilde kapatıldığını, sit alanı olan bu yerde otel bahçesine kaçak olarak yüzme havuzu ve restoran olarak kullanılan tek katlı yapı yapıldığını, tüm bunlara Sapanca Belediyesi görevlilerinin izin verdiğini veya göz yumduğunu ve ilgili kişilere haksız menfaat sağlandığını tespit ederek rapor düzenlemiştir. Vatandaşın bahçesine ektiği bitkilere, meyvelere bile gölü kirletecek diye izin vermezken, göle sıfır bir bölgede böyle devasa bir otelin yapımına, Bayındırlık Bakanlığı’nın olumsuz görüşüne rağmen izin vermiştir
Ayrıca belediye görevlilerine sormak istiyorum bir yapının 2 adet ruhsatı olabilir mi? Bir sonraki celsede Sapanca Belediyesi tarafından verilmiş olan 2 değişik ruhsatı da mahkemeye sunacağım" dedi.

Duruşma 23 Ekim 2013 tarihine erteledi.

10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]