Başkan Toçoğlu'ndan Yenikent'e iki müjde daha

Kısa bir süre önce Yenikent Bölgesi’ne Yüksekokul kurulacağının müjdesini veren Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam ile katıldığı toplantıda bölge için iki yeni projeyi daha açıkladı. Başkan Toçoğlu, “Ayçiçeği Vadisi için rekreasyon projesi hazırladık. Ayrıca Yenikent ve Korucuk’un ardından Karaman’da Karaman Park projesini hayata geçireceğiz” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Yenikent’te önemli hizmetler gerçekleştirdik. Sizlerin bize gösterdiği destek ve güven devam ettiği sürece yeni hizmetlerimizi de hayata geçirmeye devam edeceğiz. Yenikent Bölgesi’ne ulaşım konusunda büyük yatırımlar gerçekleştirdik. Çark Deresi rekreasyon projesi ile yüzme havuzları, yürüyüş yolları, açık ve kapalı spor alanları ile sosyal donatısı yüksek çalışmaları hayata geçirdik. İnşallah etaplar halinde hayata geçirdiğimiz bu projemiz devam edecek. Bölgedeki su yetmezliği sorununu çözüme kavuşturduk. 17 Milyon TL’lik yatırımla hayata geçirdiğimiz Yenikent İçmesuyu İsale Hattı projesi ile bölgede yaşayan vatandaşlarımızın çeşmelerine birinci sınıf içmesuyu kesintisiz bir şekilde ulaşıyor” diye konuştu.


"SAMEK Merkezimiz, bölgenin terapi merkezi"

Bölgede sosyal ve kültürel alanda da önemli yatırımların hayata geçirildiğini belirten Başkan Toçoğlu, “SAMEK Merkezimiz, bölgenin terapi merkezi. Kadınlar ve gençler günlük hayatın stresinden bu merkezlerde arınıyor, el becerilerini geliştiriyor. Yenikent Park, Korucuk Park ve Yenikent Sosyal Tesisleri bölgeye yapılan önemli yatırımlar. Bu sosyal alanlarda vatandaşlarımız aileleri ile hoşça vakit geçiriyor. Hamdolsun, kalıcı işyerleri sorununu da çözüme kavuşturduk. Üniversitemizle işbirliği içerisinde uygulayacağımız proje ile bu binaların bir kısmı Yüksekokul ve yurt olarak kullanılacak” şeklinde konuştu.

"
Yenikent, Sakarya’mızın yeni yüzü oldu"

Gelecek dönemde de Yenikent’i yeni yatırımlarla buluşturmayı hedeflediklerini dile getiren Başkan Zeki Toçoğlu, “Önümüzdeki seçimlerin ardından, inşallah sizlerden alacağımız güç ile Yenikent’te önemli yatırımları gerçekleştireceğiz. Ayçiçeği Vadisi için rekreasyon projesi hazırladık. Ayrıca Yenikent ve Korucuk’un ardından Karaman’da Karaman Park projesini hayata geçireceğiz. Karaman’da inşa edeceğimiz sosyal tesisi, yürüyüş yolları, spor alanları ve kafeteryası ile bölgeye önemli bir değer katacak. Bu yatırımlarımızla bölgemiz daha da hareketlilik kazanacak” ifadelerini kullandı.

Yenikent Park’ı dolduran vatandaşlara ilgilerinden dolayı teşekkür ederek konuşmasına başlayan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, “Yenikent, Sakarya’mızın yeni yüzü oldu. Bölgede önemli yatırımlar hayata geçirildi. Depremin ardından kurulan bu yeni yerleşim bölgesi gün geçtikçe daha da canlanıyor. İnşallah hükümetimizin desteği ve yerel yöneticilerimizin hizmetleriyle Yenikent, gelişimini arttırarak devam ettirecektir. Buna inanıyoruz” dedi.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]