Başkan Toçoğlu'ndan çok önemli açıklamalar

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu Sapanca Güral Otel’de basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Seçim süreci hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Toçoğlu, “Hamdolsun iyi bir seçim süreci geçirdik. Hemşerilerimizin desteğiyle Sakarya’da yerel yönetimlerde alınmış en yüksek oy oranını alarak bir rekor kırmış olduk” dedi. Kat düzenlemesi ile ilgili de bilgiler veren Toçoğlu, “Binaların yükseltilmesinden ziyade zemin iyileştirmesi yapacağız. Bu noktada zemin katlar 2 metre 40 santimden 2 metre 80 santimetreye çıkacak. Zemin katlar iskanlandırılmış olacak” ifadelerini kullandı.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu yerel gazetece yöneticileri ve ajans temsilcileri ile Sapanca Güral Otel’de bir araya geldi. 30 Mart seçimlerini değerlendiren ve yeni projelerini paylaşan Başkan Toçoğlu, “Hamdolsun iyi bir seçim süreci geçirdik. İlçelerde yaptığımız mitinglerde Büyükşehir ile ilgili çok olumlu bir algının oluştuğunu gördük. Hemşerilerimizin desteğiyle Sakarya’da yerel yönetimlerde alınmış en yüksek oy oranını alarak bir rekor kırmış olduk. Bu sonuçlar bizler için sürpriz olmadı” ifadelerini kullandı.

"Büyükşehir’in ilçelere hizmetleri artacak"


Konuşmasının devamında Büyükşehir Yasası ile ilçe belediyelerinin gelişmelerine katkı sağlayacak bir Büyükşehir Belediyesi’nin olacağını sözlerine ekleyen Başkan Toçoğlu, “Büyükşehir Belediyesi tüm Sakarya’ya hizmet edecek. Artık ilçelerin altyapı, ulaşım, su, itfaiye ve mezarlık hizmetlerini Büyükşehir üstlenecek. Büyükşehir’in güçlü eli sayesinde kaynaklar tek elden organize edilerek yeni yatırımların önü açılacak. Sakarya gelişirken çağın gerekliliklerini de kolaylıkla yerine getirmiş olacak” diye konuştu.

Altyapıya büyük önem


Başkan Toçoğlu, “İlçe ziyaretlerimizde vatandaşlarımızın beklentilerini, isteklerini tek tek not ettik. İnşallah önümüzdeki süreçte vakit kaybetmeden bu sorunları ortadan kaldıracağız. Köylerimizin en büyük beklentisi olan asfalt ve su sorununu hızlı bir şekilde çözeceğiz. Altyapı konusunda ilçelerimizde önemli projeler hayata geçireceğiz. Şuan 6 ilçemizin altyapı ihalesi tamamlandı. İnşallah kısa bir süre sonra diğer ilçelerde de altyapı çalışmalarına başlayacağız” şeklinde konuştu.

Şehrin merkezinde insan


Şehirlerin inşasında insan merkezli olunması gerektiğinin vurgusunu yapan Başkan Toçoğlu, “Şehir inşa etmek sadece bina yapmak demek değildir. Şehir, meydanlarıyla, sosyal donatı alanlarıyla, kültürüyle, sanatıyla, akademik faaliyetleriyle her alanda insan merkezli yaşayan bir organizmadır. Bu hususa dikkat ederek şehrimiz için çalışmalar yapıyoruz. Hamdolsun halkın desteğini almış güçlü bir partiyiz. Güçlü bir lidere sahibiz. Bu dönemde sağlanmış olan istikrar sayesinde Türkiye hızlı bir gelişme sağladı. Buna bağlı olarak şehirlerinde çehresi değişiyor. Sakarya bu noktada hızla değişen örnek bir şehir” dedi.

Yeni duble yola başlanacak

Konuşmasının devamında şehir içi ulaşım için yeni projelerin müjdesini veren Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Şehir içi ulaşım hamlelerimize hız kesmeden devam ediyoruz. Küpçüler ve Devoğlu arasındaki bölgede 30 metre genişliğinde yeni cadde açacağız. Ardından Dağdibi kavşağında çalışmalar gerçekleştirerek bölge trafiğine katkı sağlayacağız” diye konuştu.

Otopark projeleri

Şehiriçi raylı sistem uygulaması ADARAY’a vatandaşların ilgi gösterdiğin belirten Başkan Toçoğlu, TCDD ile yapılacak görüşmeler ve Sakaryalıların isteği doğrultusunda hattın uzatılabileceğini belirtti. Otopark projeleri ile ilgili de açıklamalarda bulunan Toçoğlu, “Çalışmalarımızı tamamlamak üzereyiz. İnşallah kısa süre içerisinde sözünü verdiğimiz otopark projelerini hayata geçireceğiz” şeklinde konuştu.

Kat düzenlemesi


Yeni kat düzenlemesi ile ilgili açıklamalarda da bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı artık zemin katın tarifini yaptı. Bundan sonra zemin katlarda kat olarak değerlendirilecek. Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantı’sında bu düzenlemeyi gündemimize alacağız. Her zaman yatay büyümeden yana olduğumuzu ifade ettik. Binaların yükseltilmesinden ziyade zemin iyileştirmesi yapacağız. Bu noktada zemin katlar 2 metre 40 santimden 2 metre 80 santimetreye çıkacak. Zemin katlar iskanlandırılmış olacak. Çatı katları ile ilgilide düzenlemeler var. Çatı katları da bina yoğunluğa dahil edilecek. Yeni düzenlemenin ardından zamin katlar iskanlandırılacağı için çatı katları kullanılmayacak.” ifadelerini kullandı.

10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]