Başkan Toçoğlu Viyana'ya gitti

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, AK Parti Genel Merkezi tarafından seçim çalışmalarına katılmak üzere Avusturya’nın başkenti Viyana’ya gitti.

Sakaryalı gurbetçiler ile bir araya geldiği bir dizi ziyaret gerçekleştiren Başkan Toçoğlu, ilk olarak Sakaryalı esnaf ile buluştu. Cuma namazında da gurbetçiler ile birlikte saf tutan Toçoğlu, Sakaryalı öğrenci ve dernek yöneticileri ile de bir araya geldi. Viyana’da yaşayan vatandaşlar ile bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Toçoğlu, ziyaret ile ilgili izlenimlerini de paylaştı.

Gurbetçi vatandaşların aile ortamı havasında bir ve beraber olduğunu aktaran Başkan Toçoğlu, “Viyana’da yaşayan Sakaryalı kardeşlerimiz burada oldukça başarılı işlere imza atmışlar. Tüm sektörlerde hemşerilerimizin etkili pozisyonlarda olduklarını gördük. Ve bu bizi oldukça memnun etti. Görüştüğümüz her bir hemşerimiz memleket özlemini dile getirdi. Duygu yüklü dakikalar yaşadık. Viyana’da yaşayan değerli kardeşlerimizin Sakaryalı kardeşlerine selamlarını iletiyorum” diye konuştu.

Gurbetçi vatandaşların Türkiye siyasetini yakından izlediklerini de belirten Toçoğlu, “Vatandaşlarımız Türkiye’de yaşanan değişim ve dönüşümü çok yakından takip ediyorlar. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımıza sevgi ve hürmetlerini her fırsatta ifade ediyorlar. Türkiye’deki değişimin Avrupa’dan da çok açık bir şekilde görüldüğünün altını çiziyorlar. Türkiye’den çok uzakta olmalarına rağmen gücü arkalarında hissettiklerini ifade ediyor; saygınlıklarının arttığını belirtiyorlar. Bu anlamda 1 Kasım sürecinin öneminin farkındalar” dedi. Başkan Toçoğlu, “Vatandaşlarımız ‘one minute’ ile birlikte Türkiye’ye bakışın değiştiğini, ülkemizin bölgesi ve küresel ölçekte ciddi bir karşılığı olduğunu Avrupa’nın da gördüğünü söylüyorlar. Kardeşlerimiz ümmetin en önemli sesi olarak Türkiye’yi görüyorlar. Mazlumların umudu olarak da yine ülkemizin daha da güçlenmesi gerektiği paydasında buluşuyorlar. Avrupa, 1 Kasım’ın milat olduğunu görmüş ve anlamış. Türkiye’de 1 Kasım sonrasında istikrar ve güven ortamının devam etmesinin kendi ellerini de güçlendireceğinin farkındalar” dedi. Toçoğlu değerlendirmelerini şöyle sonlandırdı; “Yalnızca 78 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı için değil; Dünya’nın dört bir yanında kalpleri bizimle birlikte atan kardeşlerimiz için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Türkiye mazlum coğrafyaların huzur ve selamete kavuşması için güçlü ve öncü kimliğini korumak durumunda. Dünya’nın desteği ile İnşallah 1 Kasım böyle bir devamlılık için AK Parti’ye güç verecek. Yolumuza aynı kararlılıkla devam edeceğiz. Bu vesileyle gurbetçi kardeşlerimize bir kez daha misafirperverlikleri için şükranlarımı iletiyorum” ifadelerini kullandı.
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]