Başkan Toçoğlu ümmet iftarına katıldı

Yedirenk Uluslararası Öğrenci Derneği üyesi 30’dan fazla ülkeden 160 misafir öğrenci Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ile Kent Park’ta ümmet iftarında buluştu.

Nijerli misafir öğrenci Hafız Mohammed Aboubacar Moctar tarafından okunan Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan ümmet iftarı programının, açılış konuşmasını Yedirenk Uluslararası Öğrenci Derneği Bakanı M. Ali Akpınar yaptı. Akpınar konuşmasında Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’na nazik davetinden ve ev sahipliğinden dolayı teşekkür etti.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu yaptığı konuşmada, “Binlerce kilometre uzaklardan şehrimize, Sakarya Üniversitesine okumaya gelen gençlere hoş geldiniz diyerek hepinizi selamlıyorum. Sizlerle bir arada olmaktan birlikte iftar yapmaktan son derece mutlu oldum. Şehrimizi ve ülkemizi inşallah güzel hatıralarla yad edersiniz. İftarımız hayırlı olsun hayırlı ramazanlar” dedi.

Program sonu basına açıklama yapan Yedirenk Yönetim Kurulu üyesi Ali Akıllı, “ Uluslararası öğrenci kardeşlerimizle ümmet iftarlarımızı sürekli olarak evlerde aile ziyaretleri ile gerçekleştiriyoruz. Bizler bir milletiz bir ümmetiz düsturuyla hareket ediyoruz. Misafir öğrenci kardeşlerimizin yalnızlık hissetmemeleri için elimizden geleni yapıyoruz” diye konuştu.

8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]