Başkan Toçoğlu, şehrin geriye gittiği iddialarına cevap verdi

Eğitim-Bir-Sen’de katıldığı toplantıda şehrin gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, ilçe belediye başkan adaylarının yarın açıklanabileceğini ifade etti. Yeni dönemde daha sosyal ve insan odaklı projeler üzerinde çalışılacağını sözlerine ekleyen Toçoğlu, “Sakarya, tercih edilen bir şehir” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Eğitimciler Birliği Sendikası’nın ilçe temsilcileri ile bir araya geldi. Eğitim-Bir-Sen Sakarya Şubesi’nde gerçekleştirilen toplantıya Başkan Zeki Toçoğlu’nun yanı sıra Eğitim-Bir-Sen Sakarya Şubesi Başkanı Oğuzhan Özkan, Eğitim-Bir-Sen Sakarya Üniversitesi Şubesi Başkanı Yrd. Doç Dr. Yaşar Kahraman ile ilçe başkanları katıldı.

"Davamız kuru sendikacılık değil"

Programın açılış konuşmasını yapan Eğitim-Bir-Sen Sakarya Şubesi Başkanı Özkan, “Sendikamızın üstlendiği en önemli rollerden biri de yardım çalışmalarıdır. Somali, Mısır, Filistin, Bangladeş, Arakan gibi bölgelere de ulaşmış bir sendika olarak bu da bizim nasıl bir yapıda olduğumuzu göstermektedir. Bizim davamız kuru bir sendikacılık davası değildir. Yardım kuruluşlarına destek projeleri ve okullarımız konusunda Büyükşehir Belediyemiz ile önemli projelere imza attık. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeki Toçoğlu’na teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Yeni dönemde daha katılımcı projeler

Eğitimcilerle bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek konuşmasına başlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, gelen sorular üzerine ilçe belediyesi başkan adayları ile ilgili gelinen son durumu değerlendirdi. Başkan Zeki Toçoğlu, AK Parti Genel Merkezi’nin ilçe belediye başkan adaylarını bugün ve ya yarın açıklayabileceğini ifade etti. Yeni dönemde hayata geçirilecek projeler ile ilgili sorular üzerine Başkan Toçoğlu, “Daha sosyal, daha katılımcı ve daha fazla insanımıza yönelik projeler gerçekleştirmenin çabası içerisindeyiz. Kültür faaliyetlerimiz Türkiye’ye örnek olacak durumda. Önümüzdeki dönemde görüşlerimden faydalanmak üzere STK’larımızı meclise davet edeceğiz” şeklinde konuştu.

"İlgi gören bir şehiriz"

Şehrin gerilediği spekülasyonlarına da açıklık getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Sakarya tercih edilen bir il. Nüfusumuz artıyor” dedi. Yeni dönemde önemli projelerin hayata geçirileceğini de sözlerine ekleyen Başkan Toçoğlu, “Sakarya Park’ın ilk etabında çalışmalarımız tamamlamak üzere. Şimdi 10 bin kişilik bir eğitim kampüsü yapılacak. Mollaköy’de Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek; Uluslararası Kano Kürek Parkuru inşa edeceğiz. Valiliğimiz ve İl Özel İdaremiz ile gerekli çalışmaları tamamladık. Sakarya’nın geriye gittiği söylemleri gerçeği yansıtmamakta, Sakarya gerçekten ilgi gören bir şehir” ifadelerini kullandı.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]