Başkan Toçoğlu, gazetecilerin sorularını yanıtladı

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, yerel gazetelerde görev yapan gazetecilerle bir araya geldi.

Sosyal medya üzerinden canlı yayınlanan, gazeteciler ve vatandaşlardan gelen soruları yanıtlayan Başkan Toçoğlu, şehrin gündemi ve hayata geçirilen hizmetler ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Devam eden seçim çalışmaları ile ilgili gelen soruyu yanıtlayan Başkan Toçoğlu, “İlçe adaylarımız belirlendikten sonra çalışmalarımızı arttırdık. Yoğun bir tempoyla çalışıyoruz. İlçelerimizde günlük programlar yapıyor, vatandaşlarımızla, esnafımızla, STK temsilcilerimizle bir araya geliyoruz. Vatandaşlarımızın ilgisi, bizim açımızdan bu çalışmaların iyi gittiğini gösteriyor. Büyükşehir sınırlarına giren tüm ilçelerimizle, 16 ilçemizde yoğun bir şekilde çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Dörtyol Kentsel Dönüşüm Projesi

Dörtyol Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili sorulan soruyu içtenlikle yanıtlayan Başkan Toçoğlu, “Değişen teknolojik şartlar ile iş gücü zayıflayan esnafımıza yeni imkanlar sunmak için bir proje hazırladık. Esnafımız projemize sıcak bakmadı. Biz, esnafımızın istemediği hiç bir projeyi gerçekleştirmeyiz. Şimdi, vatandaşlarımız kendileri bir proje üzerinde çalışıyor. Bizden destek istediler. Bizde, bölgede yapılacak olumlu tüm çalışmalara destek vereceğimizi belirttik” dedi ve Dörtyol kavşağının bölge esnafına olumlu etkisinin olduğunu belirtti.

Şehir geneline yayılmış esnafların daha modern şartlarda ve toplu bir şekilde faaliyetlerine imkan tanıyacak yeni projeler hazırladıklarını da belirten Başkan Zeki Toçoğlu, “1’inci OSB’nin bulunduğu alanı organize sanayi bölgesi ilan ettik. Bu bölgede bir çalışmamız olacak. Hem ikinci el oto galericileri için hem de Dörtyol Sanayi’nde faaliyetini sürdürmek istemeyip yeni işyerleri açmak isteyenlere bu bölgede alan açmaya çalışacağız” diye konuştu.

Yerel seçim sürecinde diğer adaylar tarafından vaat edilen çalışmaları da değerlendiren Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Siyasete ve siyasetçiye güveni, siyaset yapan kişiler belirler. Yerel seçim sürecinde gerçekçi ve ayakları yere basan projelerle yarışmak isterim” ifadelerini kullanırken; şehrin gelişimi ile ilgili olarak yatay büyümeden yana olduğunu belirterek, “Önceliğimiz deprem riski ve şehir estetiğidir” dedi.

"Sakaryaspor’u tek başımıza taşıma gibi bir gücümüz yok"

İlçe adaylarının açıklanmasının ardından meclis üyelerinin belirlenmesi ile ilgili çalışmalar hakkında açıklamalarda da bulunan Başkan Toçoğlu, “Yeni dönemde şehrimizin gelişimine katkı sağlayacak, Sakarya ile ilgili söyleyecek sözü olan herkesi meclisimize davet ediyoruz. Diledikleri partiden gelsinler, meclisimizde siyaset yapsınlar” dedi. STK’lar ile iyi ilişkiler kurulduğunu da sözlerine ekleyen Başkan Toçoğlu, birlik ve beraberliğin güçlenerek devam edeceğini ifade etti.
Sakaryaspor’un durumu ile ilgili soruları da yanıtlayan Başkan Zeki Toçoğlu, “Sakaryaspor’a bizden başka kim destek veriyor? Altyapı tesisinin ihalesini tamamladık, altyapı tesisi yapıyoruz. Yeni bir stadyum inşa ediyoruz. Altyapının tüm sorumluluğu bizde. Her gün Sakaryaspor üzerinden siyaset yapanlar, 100 bin TL veremiyorlar. Bizim tek başımıza Sakaryaspor’u taşıma gibi bir gücümüz yok. Bu şehirde Sakaryaspor’a katkı sağlayacak bir iş adamı yok. Kaç yıldır dile getiriyoruz. Toplanan insanlar iki, üç kişiyi geçmiyor” şeklinde konuştu.

Maltepe İçmesuyu Arıtma Tesisleri

Yeni dönemde daha insan ve katılım odaklı projeler hazırlayacaklarını belirten Başkan Toçoğlu, gelen soru üzerine Maltepe İçmesuyu Arıtma Tesisleri’nde yapılacak projenin müjdesini verdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Arıtma Tesislerimizin bulunduğu alan Sakarya’nın en güzel bölgelerinden bir tanesi. Su depolarının bir tanesi devreden çıkarılacak. İşlemini tamamlayan arıtma tesisini kaldıracağız. Böylece Maltepe Tesisleri’nden önemli bir alan açılacak. Bu araziyi değerlendireceğiz. Sosyal alanlar oluşturarak, Maltepe Tesisleri’ni vatandaşlarımıza açmayı planlıyoruz” dedi.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]