Başkan Toçoğlu, "Altyapıda sorunsuz bir Sakarya"

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen su yatırımlarını değerlendirdi.

Sakarya’nın su geleceğini garanti altına almak için büyük yatırımlar gerçekleştirdiklerini belirten Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “İçmesuyu arıtma tesisleriyle, isale hatlarıyla Sakarya’da entegre bir altyapı inşa ettik, etmeye de devam ediyoruz. Şehrimizin gelecek 50-100 yıllık nüfus projeksiyonuna göre hayata geçirdiğimiz projelerle altyapıda sorunsuz bir şehrin temellerini atıyoruz” dedi.

Başkan Toçoğlu, “Göreve geldiğimiz günden bu yana altyapıda çok önemli projeleri hayata geçirdik. Şehrimizin geleceği için başlatmış olduğumuz entegre projeler sayesinde, Sakarya uzun yıllar altyapıda sorun yaşamayacak. Bir yandan Sakarya’nın altyapı geleceğini hazırlarken diğer yandan bugünün sorunları çözüme kavuşturduk. Şimdiden şehrimizin gelecek 3 milyonluk nüfusuna hitap edecek projelerini hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz” şeklinde konuştu.

İleri teknoloji arıtma tesisleri


Yeni İçmesuyu Arıtma Tesisleriyle, depreme karşı dayanıklı isale hatlarıyla, içmesuyu depolarıyla ve atıksu kolektörleriyle altyapıda örnek bir entegre sistem inşa edildiğini vurgulayan Başkan Toçoğlu, “Şehrimize kazandırdığımız 6 yeni İçmesuyu Arıtma Tesisini bir bir hizmete alıyoruz. Bu tesislerden şehir merkezini besleyen Hızırilyas İçmesuyu Arıtma Tesisi kapasitesi ve teknolojisiyle Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyor. Tam otomasyonlu sistemle çalışan bu tesisler sayesinde şehrimizin tüm bölgeleri dünya standartlarının çok daha üzerindeki kalitede içmesuyu içebilecek. İlçelere kazandırdığımız diğer İçmesuyu Arıtma Tesisleriyle şehrimizin tüm bölgelerine aynı kalitede içmesuyu ulaştıracağız” diye konuştu.

İsale hattı projeleri

Sakarya’ya Çelik İsale Hattı kazandırdıklarını açıklamalarına ekleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Şehrimizin kronikleşen problemlerinden isale hattı kaynaklı su kesintilerine kesin çözüm getirmek için Çelik İsale Hattı Projesine başladık. Yaklaşık 15 milyon TL’lik yatırımla hayata geçirdiğimiz bu projemizde de çalışmalarımızı tüm hızıyla sürdürüyoruz. Geçtiğimiz yılın başında temelini attığımız 17 milyon TL’lik Yenikent İçmesuyu İsale Hattı projemizi tamamladık. Yenikentli vatandaşlarımız bu isale hattı sayesinde uzun yıllar kesintisiz ve bol suya kavuştu” dedi.

Şehrin tüm bölgelerine yeni isale hatları

Başkan Zeki Toçoğlu, açıklamalarını şu şekilde tamamladı: “Yine 2012 yılında temel atma törenini gerçekleştirdiğimiz ve Kaynarca ilçemize dünya standartlarında içmesuyu temin etmemizi sağlayacak olan 6,5 milyon TL’lik Kaynarca İsale Hattımızı da tamamlayarak, Kaynarcalı hemşerilerimizin hizmetine sunduk. Şehrimizin güney bölgesinde 67 yerleşim birimini ilgilendiren 7 milyon TL’lik Arifiye - Hacımercan - Çaybaşı İçmesuyu Projemizde de çalışmalarımızı büyük ölçüde tamamladık. İnşallah kısa bir süre içerisinde bu hattımızı da vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Şehrimizin doğu bölgesini ilgilendiren Hendek Yeşilyurt İçmesuyu İsale Hattı çalışmamızı da büyük ölçüde tamamladık. İnşallah bu hattımızı da Yeşilyurt İçmesuyu Arıtma Tesisiyle birlikte vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız.”
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]