Başkan Toçoğlu, Akçay Barajı ile ilgili konuştu

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından şehrin tek içmesuyu kaynağı olan Sapanca Gölü’ne alternatif kazandırmak için 75 Milyon TL’lik yatırımla hayata geçirilen Akçay Barajı\'nda çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) tarafından hayata geçirilen Akçay Baraj Projesi’nde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Baraj alanında SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş ile incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Akçay Barajıyla, şehrimizin tek içme suyu kaynağı Sapanca Gölü’ne alternatif kazandırıyoruz. Tamamen insani yerleşimden uzak Pamukova Eskiyayla havzasında inşa edilen barajın, yıllık 40 milyon metreküp su potansiyeli olacak. Baraj Havzasının yerleşimden uzak olması sayesinde çevresel tehlikelere karşı korumalı olacak” diye konuştu.

Baraj çalışmalarıyla ilgili de bilgi veren Başkan Toçoğlu, “Baraj inşaatında gövde kazısına ve isale hatlarının inşasına başlandı. İki çalışmayı da birlikte yürütülüyor. Akçay barajıyla hem alternatif su kaynağımız olacak, hem de barajdan elektrik üreteceğiz. Suyu kendi hareketiyle şehre isale edeceğimiz için elektrik giderlerimizde de önemli tasarruf sağlanacak. Oldukça verimli bu proje uzun yıllar şehrimize katma değer sağlayacak” şeklinde konuştu.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]