Başkan-Şampiyon Söz Düellosu!

Sakarya’ya bir dünya şampiyonluğu daha kazandıran Milli Güreşçi Kamil Özdağ’ın sitem dolu sözleri Akyazı Belediye Başkanı Yaşar Yazıcı ile şampiyon arasındaki tartışmayı farklı boyutlara taşıdı.

Yazıcı bir hafta gecikmeyle Özdağ’a bir bildiriyle yanıt verirken, Kamil Özdağ’dan basın bildirisine tepki ve yanıt gecikmedi.
 

Ankara’da yapılan veteranlar dünya güreş şampiyonasında birincilik elde ederek şampiyon olan milli güreşçi Kamil Özdağ’ın Hür Fm’de Hülya Sürücü’nün hazırlayıp sunduğu Detay Programında söylediği sitem dolu açıklamalarına Akyazı Belediye Başkanı Yaşar Yazıcı’dan gecikmeli yanıt geldi.

Yazıcı, yayınladığı basın bildirisinde, Sakarya’ya dönüşünde kendisini karşılamaya gelmeyen Akyazı belediye yetkililerine sitem ederek “Bırakın dünyayı, Türkiye’yi, Akyazı Belediyesi'nden bile destek görmedim” diyen Kamil Özdağ’a yanıt verirken, “Beni bilgilendirseydi, daha önceki şampiyonluğunda olduğu gibi gereken yapılırdı” dedi. 

KİM KİMİ ARAMALIYDI TARTIŞMASI

Öte yandan Yazıcı’nın yayınladığı basın bildirisinde “Kamil Özdağ beni bilgilendirseydi daha önceki şampiyonluğunda olduğu gibi gereken yapılırdı” şeklindeki sözleri “kim kimi aramalıydı?” tartışmasına yol açtı.

Başkan Yazıcı’nın bu sözlerine yanıt veren şampiyon Özdağ, “Benim dünya şampiyonu olduğumu sağır sultan bile duydu, Akyazı Belediyesi mi duymadı? Üstelik ben mi başkanı aramalıydım, yoksa başkan mı beni aramalıydı? Başkanı arayıp "ben şampiyon oldum, beni tebrik edin, bana görkemli bir karşılama töreni düzenleyin" mi diyecektim? Bu duyulmuş, görülmüş şey değil. Üstelik dünya şampiyonluğuna odaklanmışken benden böyle bir haber vermemi beklemek de anlamsız değil mi?” yanıtını verdi.

SALON DEVLETİN MALI

Bu arada Başkan Yazıcı’nın, “Güreş çalışmaları, işletmesi belediyemiz tarafından yapılmakta olan kapalı spor salonunda güreşçiler için ayrılan özel bir salonda gerçekleştirilmiştir” şeklindeki açıklaması da Özdağ’ın eleştirilerine yol açtı.

Kamil Özdağ, “O salon zaten devletin malı. Şahıs malı değil ki. Tüm sporcuların faydalanacağı bir yer. Çalışmaları orda yapmayacaktık da, nerede yapacaktık?” diye sordu.

MİLLETVEKİLİ BİLE ARADI, O ARAMADI

Şampiyon Özdağ, müsabakalar sonrasında Sakarya Milletvekili Recep Yıldırım’ın kendisini telefonla arayarak tebrik ettiğini belirterek, “Milletvekili bile beni arayıp tebrik ederken Başkan Yazıcı’nın beni aramaması, üstelik benden telefon beklemesi abesle iştigal değil de nedir?” diye sordu.

İŞTE TARTIŞMAYI BÜYÜTEN O AÇIKLAMA

Başkan Yazıcı imzasıyla bazı basın kuruluşlarına gönderilen açıklama aynen şöyle:

“Güreş vazgeçemeyeceğimiz ata sporumuzdur. Bu nedenle yıllardan beri belediye olarak bu spor dalına ayrı bir önem vermekteyiz. Maddi imkânları çok daha geniş olan bir çok resmi kurum ve özel sektör bu işlere kayıtsız kalırken, belediyemiz her dönemde imkanları ölçüsünde fedakarlıktan kaçınmamıştır. Akyazı Belediyesi Spor Kulübü bünyesinde güreş antrenörü olarak görev yapan Kamil Özdağ 1989 yılında belediyemiz bünyesine alınarak kulübümüzde çalışması sağlanmıştır. Kendisine bu yılda sahip çıkılmış, hem sporcu ve antrenör olarak değerlendirilirmiş ve 06/06/2000 yılında belediyemizden emekli olmuştur.

Spor hayatına bünyemizde devam ettiği süre içinde maddi, manevi ve lojistik her türlü destek kendine sağlanmıştır. Emekli olduktan sonra kulüp bünyesinden kendisine maaş bağlanmıştır. Kendi sporcularımızla gittiği müsabakaların haricinde, diğer kurumlarım sporcularını götürürken bile spora destek amacıyla her türlü yardım sağlanmıştır. Hem kendisi, hem de dereceye giren sporcularımız daima ödüllendirilmiştir. Güreş çalışmaları, işletmesi belediyemiz tarafından yapılmakta olan kapalı spor salonunda güreşçiler için ayrılan özel bir salonda gerçekleştirilmiştir. Salon imkanlarının yanında, malzeme desteği de sürekli sağlanmıştır. Yaptığı çalışmalar ile ilgili olarak her zaman kendisine kapı açık bırakılmıştır. Ayrıca önceki yıl katıldığı veteranlar müsabakasında şampiyon olunca kendisine Belediye Başkanının teklifi Belediye Meclisinin kararıyla ödül olarak Ömercikler Mahallesi'nde 450 m2 bir arsa bağışlanmıştır.

Biz bu yılki sonucu kendisinden değil başka yerlerden duymanın üzüntüsünü yaşıyoruz. Aldığı derece karşılığında şehir girişinde karşılanmak isteyen kişi, aldığı dereceyi, kazandığı sonucu sağa sola bildirmeden önce bağlı bulunduğu kulübün başkanına, yani belediye başkanına veya başkanın bu işlerle görevlendirdiği kişilere bildirmesi gerekirdi. Bu görevlilere sadece bazı ihtiyaçlar olduğunda değil her zaman bilgi vermeliydi. Sporcu disiplini ve idarecilik bunu gerektirir. Bu nedenle Kamil Özdağ’ın belediyeyi ve başkanı suçlayan açıklamalarını reddediyor, takdiri kamuoyuna bırakıyoruz.

Kamuoyuna saygı ile duyururuz.” 

Haber-Hülya Sürücü

14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]