Başkan Salık Vali Coş'a kantincilerin sorunlarını anlattı

Sakarya Kitap Kırtasiye Gazete Bayi Büfe ve Tekel Maddeleri Satıcıları Esnaf Odası Başkanı Nahim Salık, 2014-2015 eğitim-öğretim dönemi öncesinde, kırtasiyeci ve kantinci esnafının yaşadığı sorunları Sakarya Valisi Hüseyin Avni Çoş ile paylaştı.

Yerli Malı

Özellikle okullarda her sene gerçekleştirilen yerli malı ve kermeslerin uzun sürdüğünü dile getiren Başkan Salık, " Dışarıdan aileler tarafından yapılan yiyeceklerin ne kadar hijyen kurallarına uyularak yapıldığı bilinmemekte ve aileler tarafından getirilen yemeklerin açık alanlarda bırakılması çeşitli toz ve bakterilerin yiyeceklere temas etmesini sağlamaktadır. Bu sebep ile yerli malı ve kermeslerin bir gün de bitirilmesini istiyoruz" dedi.

Özel güvenlik sorunu

Kantinci esnafının sorunlarını Vali Hüseyin Avni Çoş\'a aktaran Salık daha sonra devlet okullarının kapılarında özel güvenlikçilerin olması gerektiğini ,bu sayede okul giriş çıkışlarında öğrencilerimizin daha rahat izlenebileceğini yaşanacak kotu olayların en aza indirilebileceğini özel güvenlik görevlilerinin okul kapılarında bulundurulması gerektiği ve okullarımızda uygulanan 9-3 sisteminde öğle aralarında okul kapılarının açık kalmaması gerektiğini dile getirdi. Okullardaki Teneffüs araların da bile öğrencilerimiz dışarıdan okul tellerinden atlayarak, tellerin arkasından veya kapıdan dışarı çıkarak seyyar satıcılardan ya da telefon siparişi ile içecek yiyecek temin etmektedir. Okullardaki kantinci esnafı öğle arasında kapıların kapalı tutulmasını, okul kapılarında özel güvenlik görevlilerinin olmasını dışarıya çıkacak öğrencilerin veli izni alınarak öğrencilere kart verilip dışarıya çıkmalarının bu sayede olmasını bunun hem öğrencilerin kötü çevreden uzak kalmasını sağlayacak hem de sigara,bonzai ve uyuşturucu gibi kötü alışkanlık yapan maddeleri öğrenci dışarı çıkamayacağı için temin edemeyecek bu saye de aileler de çocuklarının nerede olduklarını bilecekler. Bu sebep ile devlet okullarındaki bu sorunun çözülmesi için Sakarya Valisi Hüseyin Avni Çoş\'tan destek istedi.

Hijyenik

Kantinlerinde öbezite yapıcı cips,kola gibi ürünlerin bulunmadığını ve velilerin öğrencilerin çantalarına bu tür ürünleri koymamalarını rica eden Salık okullardaki kantinlerin gereğinden fazla hijyenik olduğunu ve öğrencilerin sağlığı açısından zararlı olan ürünlerin satılmadığını da Vali Hüseyin Avni Çoş\'la paylaştı.

Teşekkür

Sakarya Kitap Kırtasiye Gazete Bayi Büfe ve Tekel Maddeleri Satıcıları Esnaf Odası Başkanı Nahim Salık ve yönetiminin ziyaretinden memnun kalan vali Hüseyin Avni Çoş "Sıkıntıların bilincinde olduklarını ve her türlü imkanı sağlayıp devlet okullarından ki bu tür sorunları çözmek için gereğinin yapılacağını bildirdi." Öte yandan  Salık, beni ve yönetim kurulumdaki arkadaşlarımı makamında ağırlayan sayın vali Hüseyin Avni Çoş\'a ilgilerinden dolayı çok teşekkür ettiklerini ve esnafın sorunlarının peşinde olduklarını söyledi.

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]