Başkan Öztürk 6 aylık icraatlarını anlattı

Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk, AK Parti Erenler İlçe Danışma Meclisi Toplantısı\'nda yerel seçimlerin ardından 6 aylık icraatlarını anlattı.

Erenler Belediyesi Kültür Merkezi\'nde yapılan AK Parti Erenler İlçe Teşkilatı 22. Danışma Meclisi Toplantısına AK Parti Sakarya Milletvekili Hasan Ali Çelik, Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk, AK Parti Erenler İlçe Başkanı Resul Erdoğan Yılmaz, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Zehra Hatipoğlu, İlçe Kadın ve Gençlik Kolları Başkanları, Belediye Meclis üyeleri, Belediye Başkan aday adayları ile partililer katıldı.

“Erenler hızla gelişiyor”

Programın açılış konuşmasını yapan ilçe Başkanı Resul Erdoğan Yılmaz doğru dürüst ve çalışkan kadrolarla Ülkenin yönetildiğini belirtirken belediyelerin de hayata geçirdiği hizmetlere dikkat çekti. Meclis üyeleri adına konuşan Cevdet Koç, Başkan Öztürk’ün deneyimleri ile ilçede ki hizmetlerin aksamadan yürüdüğünü ifade ederek Sakarya’nın ve Erenler’in hızla geliştiğini belirtti.

“Hedef yılsonuna kadar 50 projeden 20’sini tamamlamak”

30 Mart 2014 Belediye seçimlerine Erenler Belediyesinin kuruluşunun 50. Yılında 50 Proje sloganı ile giren Başkan Öztürk, “Geleceğe yönelik önemli projelere imza attık. Gelecek seçimler değil, gelecek nesiller anlayışı ile hizmetlerimizi sürdürdük. Seçimlerin ardından 6 ay gibi kısa süre içerisinde 5 yılda yapmaya söz verdiğimiz 50 projeden 17’si olan; Kentsel Dönüşüm, Trafik Eğitim Parkı, Erakom(Aile Koruma Merkezi), Erenkart, Ertem, Online Görüntü Hizmetleri, anfi tiyatro, Arge ve Proje destek birimi, sosyal alanlar, sağlık taramaları, kaykay pisti, nehir sefası, mevcut arklara su verilmesi, işkur hizmet noktası, engelsiz park, web tv hizmeti ve değirmendere yayla şenlikleri projelerini ele alarak bunlardan da 8 tanesini tamamladık. Hedefimiz bu yıl sonuna kadar 5 yılda yapmaya söz verdiğimiz 50 projeden 20’sini tamamlamak” diye konuştu.  

Türkiye’de ilk
Erenler Belediyesi’nin son 6 ayda yaptığı çalışmaları anlatan kısa bir sinevizyon gösteriminin ardından konuşan Başkan Cavit Öztürk, “Belediye hizmetlerimizi çok iyi bir noktaya getirdik. Sakarya tarihinin talebe göre yaklaşık 4 bin konut ve 666 dönümlük en önemli projesi olan  Kentsel Dönüşüm Projemiz gururlandığımız onur duyduğumuz Türkiye’de bu manada ilk olan bir proje. Yeni yasa çerçevesinde Bakanlıktan aldığımız yetki ile Belediyemiz tarafından yürütülen ilk proje olma özelliğini taşıyor. 9 etap olarak düşünülen Kentsel dönüşümün ilk etap projesini Ankara’da Çevre ve Şehircilik Bakanlığında düzenlenen törenle imzaladık. Yap yık modeli ile 9 etabı da tamamlayacağız. Birinci etapta 280 konut ihale çalışmaları başlamış olup 18 ay içerisinde tamamlanacaktır.  4 yıl gibi bir süre ile tamamı ile bitmiş olacaktır” dedi.

AK Parti Sakarya İl Kadın Kolları Başkanı Zehra Hatipoğlu konuşmasında, ilçe kadın kolları yönetiminin yeni olmasına rağmen kısa bir sürede çok iyi bir çalışma sergilediğini belirterek tebrik etti.
Halkın takdirini kazandık. Sakarya Milletvekili Hasan Ali Çelik; “Bizim bütün yaptıklarımızın takdiri ile devam diyen bir halk var. Yüzde 34,5 ile iktidar olmuş bir AK Parti, hergeçen seçimde ve her yapılan referandumda bir öncekinden daha üstün bir oyla halkın güven ve teveccühünü almış durumda” dedi. Çelik konuşmasının sonunda ise tüm partililere partiye vermiş oldukları güç ve destekler için teşekkür etti.

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]