Başkan Kösemusul, "7-8 bin kişilik istihdam oluşacak"

Sakarya iş dünyasının atağa kalktığını belirten SATSO Başkanı Mahmut Kösemusul "Karasu Otomotiv İhtisas Endüstri Bölgesi faaliyete geçince 7-8 bin kişilik nitelikli istihdam oluşacak" dedi

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul kentin vizyon projelerini anlattı. İş dünyası olarak Sakarya'da vites büyüttüklerini ve önemli başarılara imza attıklarını belirten Kösemusul "Sanayide kümelenme dönemini kısa sürede tamamlıyoruz. Bölgemizdeki şehirleri dikkatle etüt ederek artı ve eksilerini tespit ediyor, çalışmalarımıza yön veriyoruz. Şehrimizin değerlerini koruyarak disiplinli büyüme ve gelişme için gayret ediyoruz. Karasu Otomotiv İhtisas Endüstri Bölgesi faaliyete geçtiği zaman yaklaşık 1.5-2 milyar dolarlık yatırım gerçekleşmesi ve 7-8 bin kişilik nitelikli istihdam oluşması bekleniyor. Karasu Limanı'nın bir yılda tamamlanması ile de şehrimizin önemli bir üs haline geleceğine inanıyoruz" dedi.

"Yerli otomobile talibiz"

"Mutlu ve üreten bir Sakarya ile ülkemize katkımızı daha da artırmak istiyoruz" diyen Kösemusul şöyle devam etti: "Milli tankı üreten, milli treni üretmeye hazırlanan Sakarya'nın, otomotiv üretim üssü olmasının önünde hiçbir engel yok. Toyota'nın tek sıfır hatalı üretim yapan fabrikası, milli tank Altay'ın üretimini yapan Otokar, Tank Palet, Türk Traktör, Başak Traktör ve otomotiv yan sanayi firmaları, milli treni üretmeye hazırlanan TÜVASAŞ Sakaryamızda. Kaliteli eğitim ve nitelikli istihdamda hamdolsun başarılıyız. Kümelenmelere önem vererek, ihtisas OSB'leri şehrimize kazandırdık. Sakarya'mız, potansiyeliyle, otomotiv sektöründe tüm şartlarını yerine getirmesiyle bu yatırımı çok arzuladı, çok çalıştı ve Sayın Cumhurbaşkanımız büyük yatırımı bizzat açıklamış oldu. Daha çok çalışacak ve inşallah stratejik sektörümüz otomotivde Türkiye'nin yıldız şehri olacağız." Kösemusul "Odamız bünyesinde çalışmalar yürüten Ticareti Geliştirme Komisyonu tarafından başlatılan ve yaklaşık 1.5 yıllık bir hazırlık ve süreç aşamasının ardından tamamlanan Yeşil Nokta Alışveriş Projemiz de uygulamaya başladı" dedi. Kentin değerlerini de koruduklarını belirten Kösemusul "Taraklı ilçemize hediye ettiğimiz Fenerli Konak'ta restorasyon çalışmalarımız da tamamlandı. Müze olarak dizayn edilmesi planlanıyor. Yaşanabilir kentler sıralamasında Sakarya'mızın yerini daha da üst seviyelere çıkarma çabasına katkıda bulunacağız" diye konuştu.
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]