Başkan Kıyak: "Din görevlilerine kadro verilmeli"

Türkiye Cami ve Kur\'an Kursları Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Recep Kıyak, vekil imam, müezzin kayyım ve fahri Kur’an kursu öğreticilerine kadro verilmesi gerektiğini söyledi.

Kıyak, yaptığı açıklamada, bir nefer gibi çalışan vekil din görevlilerinin mağdur edildiğini belirtti. Vekil imam, müezzin ve Kur’an kursu öğreticilerinin yurdun en ücra köşelerinde görev yaptıklarını dile getiren Kıyak: "Bu insanlar kimi zaman aç kimi zaman susuz, perişan bir şekilde bölge insanlarının yardımlarıyla görevlerini yürütüyorlar. Hâlbuki bu insanlar, milleti millet yapan değerleri yaşayan ve yaşatan, ayakta tutan insanlardır. Vekil imam, müezzin ve fahri Kur\'an kursu öğreticileri KPSS\'de başarılı olmuş, yeterlilik sertifikalarını almış bilgili insanlardır. Faydalanamadıkları kadro hakkına kavuşmak istiyorlar. Bu insanlar, mağdur olduklarını ve mağduriyetlerinin giderilmesini talep ediyorlar." dedi.

Bu görevlilerin kadroları olmadığı için 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun memurlara verilen haklardan yararlanamadıklarını dile getiren Kıyak şunları kaydetti: "Bunların çalışma şartları iyileştirilmelidir. Çalışma şartlarının iyileştirilmesi uluslar arası sözleşmeler ve Anayasa’mızın gereğidir. Bu insanlar emeklerinin karşılığını almalıdır."
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]