Başkan Kaşkaş Hizmetlerini Anlattı

Sakarya'nın Ferizli İlçesi Belediye Başkanı Hüseyin Kaşkaş, kısıtlı imkanlarla çok büyük hizmetlere imza attıklarını belirterek, yaptıkları çalışmalar sayesinde Ferizli'nin çehresini değiştirdiklerini söyledi. Kaşkaş, meslek yüksek okulu dahil birçok okulu ilçeye kazandırdıklarını belirtti.

Sakarya'nın Ferizli İlçesi Belediye Başkanı Hüseyin Kaşkaş, Güneşoğlu Tesisleri'nde basın mensuplarına verdiği kahvaltıda 4 yıllık görev süresince yaptığı hizmetleri anlattı. Göreve geldikleri 2004 yılında 1 milyon 105 bin YTL olan belediye bütçesini 2007'de 1 milyon 409 bin YTL'ye çıkardıklarını belirten Belediye Başkanı Kaşkaş, personel giderlerini düşürerek, yatırıma ağırlık verdiklerini kaydetti.

Belediye başkanlarının halka hesap vermesi gerektiğini ifade eden Başkan Kaşkaş, "Yaptıkları çalışmaları anlatmak için basın mesnuplarıyla bir araya geldik. Biz göreve geldikten sonra ilk olarak belediye hizmet binasını bakım yaparak modern bir görünüme kavuşturduk. Ayrıca binayı bilgisayarla donatarak, otomasyona geçtik. Adil, dürüst, fakir ve fukarayı gözeten bir belediyecilik anlayışıyla çalıştık. Biz yapamayacağımız şeylerin sözünü vermedik; ancak sözünü verdiğimiz şeyleri de yaptık" dedi.

Ferizli'nin zemininin deprem için çok sağlam olduğunu kaydeden Başkan Kaşkaş, "Depremde ilçedeki binalarda çizik bile yoktu. Ancak sağlam zemin nedeniyle altyapı çalışmalarında zorluk yaşadık. Çünkü zemin taş, bunu kazmak zor oluyor" dedi.
Sosyal ve kültürel faaliyetler düzenlediklerini kaydeden Kaşkaş, "Kültür merkezinin inşaatı sürüyor. 'Ferizli Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali'ni düzenliyoruz. Festivalden dolayı Özel Kadıköy Güzel Sanatlar Lisesi tarafından 'Sanata destek verenler' dalında 'Altın lale' ödülüyle ödüllendirildik. Açık hava tiyatrosuna ünlü komedyen Nejat Uygur'u getirdik. Belediye bünyesinde kadın ve gençlik meclisleri oluşturduk. İlçede bulunan Sakarya L Tipi Cezaevi'ndeki mahkumlar için sosyal etkinlikler düzenledik. Mahallelerde yaşayan vatandaşlar için istişare toplantısı gerçekleştirdik. Yardıma muhtaç insanlar için para ve gıda yardımı yapıyoruz. 'İhtiyacın yoksa al getir, ihtiyacın varsa al götür' adlı kampanya ile bir dükkan açtık. Burada gelinlik dahil fakir vatandaşlar ihtiyaçlarını gideriyor. Genç kızlarımız, düğün için gelinliği alıyor, düğünden sonra getiriyor. Özürlü vatandaşlarımızı evlerinden alarak rehabilitasyon merkezinde tedavilerini yapıyoruz. Pazar günleri olan pazarı salı gününe aldık, bu sayede bayanlar daha rahat alışverişini yapıyor. Çünkü işi olmayanlar pazara gelmiyor" dedi.
Ayrıca bazı yerleşim yerlerindeki tapu sorunlarını da çözdüklerini ifade eden Başkan Kaşkaş, ilçenin binlik ve 5 binlik çevre imar planlarını hazırladıklarını söyledi. Kaşkaş, spora da önem verdiklerini vurgulayarak, "Ferizlispor için iyi bir altyapı oluşturmayı amaçlıyoruz. Çünkü amatör kümede sadece isim amatör her şey para olmuş. Ferizlispor'da ilçenin gençleri oynamalı, bunun için altyapıya önem veriyoruz. Ayrıca kapalı spor salonunun ihalesi yapıldı, inşaatına başladık" diye konuştu.

Kaşkaş, Ferizli Organize Sanayi Bölgesi için tüm hazırlıkları yaparak, bakanın imzasını beklediklerini ifade etti. Kısıtlı imkanlara rağmen çok iyi hizmet verdiklerini kaydeden Kaşkaş, "Biz bu hizmetleri bir metrekare yer satmayarak yaptık. Afet fonundan pay almadık. İller Bankası'ndan gelen payımız kesintiye uğruyor. Su gelirmiz yok. Ama çalıştığınızda mazeret olmaz. İyi imkanlarla herkes hizmet yapar. Önemli olan kısıtlı imkanlarla hizmet yapmak" diye konuştu.

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]