Başkan İnci'den Örnek Davranış

Sakarya'nın Karapürçek ilçesinde yaşayan üç engelli kardeşe, Hendek Belediye Başkanı Ali İnci sahip çıktı. Başkan İnci, kardeşlerin ameliyat masraflarını karşılama sözü verdi.

Karapürçek ilçesi Mecidiye Köyü'nde yaşayan doğuştan özürlü ikiz kardeşler 10 yaşındaki Buse ve Beyza ile 9 yaşındaki kardeşleri Furkan'ın yardımına Hendek Belediye Başkanı Ali İnci yetişti. Daha önce okula rahat gidip gelmeleri için özürlü arabası bağışlayan Ali İnci, üç kardeşin ameliyat masraflarını karşılama sözü verdi.

Ameliyat Masraflarını Karşılayacaklar 

Ekonomik durumu iyi olmayan üç kardeşin hayırsever vatandaşların yardımıyla yürüyebilmeleri için İstanbul Acıbadem Hastanesi'nde tetkikleri yaptırıldı. Tetkik sonrasında üç kardeşin ameliyat olmaları halinde yüzde 80 yürüyebilecekleri belirlendi. Kardeşlerden Beyza, bayramın üçüncü günü kendilerine özürlü arabası hediye eden Hendek Belediye Başkanı Ali İnci'yi bayramlaşmak amacıyla aradığında ameliyat olmaları halinde yürüyebileceklerini ancak 30 bin YTL'ye ihtiyaçları olduğunu söyledi. Bunun üzerine Başkan İnci özürlü kardeşlerin köyüne gelerek ameliyat masraflarını karşılayacağını belirtti.

Yardım Etmek İstedim

Kardeşlerin tüm ameliyat masraflarını karşılayacağını ifade eden İnci, şöyle konuştu: "Daha önce okula gitmeleri için özürlü arabası vermiştim. Bayramın ikinci günü Beyza beni telefonla aradı. Bayramlaştık. Daha sonra ameliyat olmaları halinde yürüyebileceklerini söyledi. Bende bunun üzerine yardım etmek istedim. Bu çocuklarımızın yürümelerini istiyorum."

İlköğretim okulu 4. sınıf öğrencisi Buse ve Beyza ile üçüncü sınıf öğrencisi kardeşleri Furkan büyük mutluluk yaşadılar.
15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]