Başkan Duran'dan Kent Park Açıklaması

Kuyudibi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin daveti üzerine derneğe ziyarette bulunan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Duran, Kent Park'ta her türlü güvenlik önlemini aldıklarını söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Duran, Kuyudibi Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği'ne ziyarette bulunarak dernek üyelerinin isteklerini dinledi. Başkan Duran, Dernek Başkanı Feridun Özcan, Muhtarlar Derneği Başkanı Erdal Erdem, Tuzla Mahalle Muhtarı Halil İbrahim Topal, Tekeler Mahalle Muhtarı Nejdet Kabasakal, Sakarya Mahalle Muhtarı Kemal Babalı, Ozanlar Mahalle Muhtarı Muhiddin Yazgın ve Kuyudibi sakinleriyle kahvaltılı toplantıda bir araya geldi.

AK Parti İl Başkan Yardımcısı Davut Terzioğlu, AK Parti Yönetim Kurulu Üyesi Eyüp Turhan ve Meclis Üyesi Ömer Yazıcı'nın da bulunduğu toplantıda konuşan Başkan Duran, yapılan hizmetleri ve yatırımları anlattı. Yatırımlarla Sakarya'nın geleceğine yön verdiklerini ifade eden Duran, şöyle konuştu: "Alt yapı ve üst yapıda devrim yaptık. Sakarya'nın dört bir yanını duble yolla çevirdik. Asfalt çalışmasına ağırlık vererek köylerimizi çamurlu yollardan kurtardık. Yolların yüzde 80'i asfaltlandı. Geriye kalan kısmını kısa zamanda tamamlayacağız. Köylerimiz büyükşehire girmenin nimetlerini görüyor."

Yeşili olmayan bir şehir şehir değildir anlayışı ile yola çıktıklarını belirten Duran, sözlerine şöyle devam etti: "Sakarya merkezindeki 40 dönüm olan yeşillik alanı Kentpark'la birlikte 200 dönüme çıkardık. Kent Park herkes tarafından beğenilen bir park haline geldi. Kentpark'la birlikte halkımız şehrin tam ortasında stres atabilecekleri ve dinlenebilecekleri bir mekana kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor. Bazı çevreler yapılan güzelliklere çamur at izi kalsın mantığında yaklaşıyor. Biz haklı eleştiriye her zaman açığız ama bunların yaptıkları yıpratma politikası. Yok Kent Park aşk parkına dönüşmüş. Biz parkımızda her güvenlik önlemini aldık ancak insanların ahlak anlayışlarını kontrol edemeyiz. Herkes kendinden sorumludur." 

Çark Deresi ve Sakarya Nehri projesi ile tarihi Çark'ın canlandığını belirten Duran, sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz zor olanı başardık. Kolları sıvadık. Mollaköy göletlerinden Çark deresine su akıttık. Çark deresi 60 yıl önceki ekolojik dengesine kavuştu. Çark'ta şimdi artık balık tutuluyor. Bu büyük yatırımların yanı sıra duble yol ve ulaşım konusunda neredeyse bir devrim yaptık. Şehrin bir çok noktasını duble yol ve kavşaklarla donattık. Uzmanlarımızın görüşleri ve çalışmaları ile yaptığımız bu kavşaklardan bazılarını halkımızın istekleri doğrultusunda yeniden şekillendiriyoruz. SSK Kavşağı'nda bir sorun vardı. O sorun kısa zamanda aşılacak. Ulaşımda ring sistemine geçilecek. Şehre giriş yolu ikiye çıkarıldı. Eskiden Dörtyol ve Erenler girişi vardı. Yeni yapılan Beşköprü yolu ile ikinci bir alternatif oluşturduk."
SAKARYA NEHRİNE SOSYAL TESİS

Alt yapı ve üst yapı yatırımlarının büyük bir kısmının tamamlandığını belirten Başkan Duran, bundan sonra çevre yatırımlarına önem verileceğini söyledi.

Sakarya Nehri çevresinde sosyal bir tesis oluşturacaklarını anlatan Duran, şunları söyledi: "Bu büyük yatırımın çalışmaları devam ediyor. Tek amacımız gençlerimize sağlıklı ve yaşanılabilir güzel bir şehir bırakabilmek. Çevresiyle, yeşiliyle, doğasıyla ve tüm güzellikleri ile Sakarya'yı modern şehirler arasına taşımak. Bu hedefle yolumuza hızla devam ediyor, yatırımlarımızı sürdürüyoruz."

Büyükşehir olarak her zaman derneklerin yanında olduklarını belirten Duran, imkanlar dahilinde destek vermeye hazır olduklarını söyledi.

Kuyudibi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği olarak amaçlarının kurumsallaşmak olduğunu belirten başkan Feridun Özcan da, Başkan Duran'dan sportif aktivitelerin yapılabileceği alan konusunda destek istedi. Özcan, Başkan Duran'a ziyaretinden ve desteğinden dolayı teşekkür etti. 

Belediye Başkanı Duran da, dernek başkanına ve üyelerine davetlerinden dolayı teşekkür etti. Başkan Duran, derneğin başkanı Feridun Özcan'a Büyükşehir Belediyesi yayınlarından hediye etti.
15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]