Başkan Dişli, Tekeler ve Karaosman mahallesi halkıyla buluştu

Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli, Tekeler Mahallesi halkıyla bir araya geldi. Dişli, daha sonra Karaosman Mahallesi’nde Durukent sakinleriyle buluşarak belediye hizmetlerini anlattı.

2004 yılında göreve geldiğinde belediyenin bütçesinin 11 milyon TL olduğunu kaydeden Başkan Dişli, bugün belediye bütçesini artırdıklarını belirterek 74 milyon TL’ye çıkardıklarını söyledi. Ülkenin gerçeklerinin ortada olduğunu ve herkesin bu gerçekleri gördüğünü kaydeden Başkan Dişli; “Belediye hizmetlerimizde herkesimi düşünerek hareket ettik. İşlerimizi ona göre planladık. 2004 yılında yaşadığımız depremin de etkisiyle konut sıkıntısı yaşanıyordu. Düşük gelirli vatandaşlar için 400-500 TL taksitle aylık kira öder gibi ev sahibi olmalarını sağladık. Karaman bölgesi ve Maltepe’ye dev bir spor tesisi yaptık. Mahallelerimizi kapalı modern semt pazarlarına kavuşturuyoruz. Çocuk parklarına farklı bir anlayış getirerek Temalı parkları hizmete açtık. Yine dar gelirli vatandaşlarımız için Sosyal Market kurarak onların bu marketimizden ücretsiz alışveriş yapmalarını sağladık. Saydıklarım yaptığımız hizmetlerin sadece bir kısmı hepsini anlatacak olursam sabaha kadar anlatmam lazım” dedi.

"
2002 ve önceki yıllardaki Türkiye’yi hatırlayın"

Başkan Dişli Karaosman Mahallesi Durukent Sitelerinde de bir toplantı yaparak, Başbakan’ın 2023 hedeflerini anlattı. Dişli; “2002 ve önceki yıllardaki Türkiye’yi hatırlayın. O zamanlar belediyelerin yaptığı tek iş asfalt dökmek ve çöp toplamaktı. O da tam olarak yapılamıyordu. Şimdi yerel yönetimlerin yaptıklarına bir bakın. Ülkenin gerçeklerini hepiniz görüyorsunuz. Ülkemiz İMF’ye olan borçlarını da ödedi ve dünyadaki süper güçlerle yarışır hale geldi. Başbakanımızın 2023 hedefinde dünya ekonomisinde ilk 10 arasında yer almak var. Şuanda zaten ekonomide ilk 17 ülke arasındayız. Ancak Türkiye’nin büyümesinden rahatsız olan güçler içeriden ve dışarıdan ellerinden geleni yapıyor. Lütfen duyarlı olalım ve bu duruma müsaade etmeyelim” diye konuştu.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]