Başkan Dişli, Sudanlı misafirlerini ağırladı

Hayrat Vakfı’nın davetlisi olarak Türkiye’ye gelen Sudan heyeti, Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli’yi ziyaret etti. Sudan heyeti, her alanda Türkiye’yi örnek aldıklarını ifade etti.

Siyasi ve ekonomik tecrübeleri yerinde görmek için Türkiye’ye gelen Sudan’ın iktidar partisi Ulusal Kongre Partisinin Milletvekili Muhammed Mustafa Ahmed Mualla, Mavi Nil Vilayeti Belediye Başkanı El-Şeyh Edhem İdris, Damazin Belediye Yöneticisi Halid Hasan İbrahim El Tayyip ve parti yöneticileri, Sudanlı iş adamları ve gazetecilerden oluşan heyet Başkan Dişli’yi ziyaret ederek belediyecilik hakkında bilgi aldı.

Mavi Nil Vilayeti Belediye Başkanı El-Şeyh Edhem İdris, AK Parti hükümetinin Türkiye’yi ileri seviyelere taşımasından övgüyle söz etti. Adapazarı’nda çok sıcak karşılandıklarını belirten İdris ‘’Biz kardeşimiz olan Türk halkının değerli bireyleriyle bulunmaktan çok mutluyuz. Çok açık söyleyebilirim ki şuan kendimi sanki kendi vatanımız olan Sudan’da gibi hissediyorum. Bize çocuk yaşta Türk halkından övgüyle bahsederlerdi. Bugün bize halifelerin torunlarıyla,tanışma fırsatını yakaladık” dedi.

"Adapazarı’na gelirken ayrı ayrı güzellikleri gördük "

Türkiye’nin tüm Müslüman halklara örnek olması gerektiğini belirten El-Şeyh Edhem İdris, "Adapazarı’na gelirken ayrı ayrı güzellikleri gördük. Özellikle Türkiye’nin son 10 yılda elde ettiği gelişmişlikten istifade edilmeli. AK Parti’yi ve özellikle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı her alanda örnek alıyoruz. Bizim nüfusumuz 40 milyon. Seçim sistemimiz sizdeki gibi halk tarafından yapılmıyor. Cumhurbaşkanı ve Vali tarafından belirleniyor. Ne yazık ki baskı rejimi azda olsa devam ediyor. Bunun yaralarını sarmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

AK Parti ve Tayyip Erdoğan’ın örnek alınmasının kendilerini mutlu ettiğini belirten Dişli, "Ülkemiz son 10 yılda ekonomik ve sosyal alanda gelişerek, kardeş ülkelerimizle olan ilişkilerini arttırdı. Müslüman ülkelerin çoğunda geçmişte Türkiye’de olduğu gibi hile ve oyunlarla zarar vermek isteyen güçler var. İnşallah en kısa sürede özgür iradeleriyle kendi başkanlarını kendilerinin seçeceği duruma gelirler. Türkiye istikrar sağladıkça ekonomik yönden gıpta edilen ülke oldu. Düne kadar çalışanına nasıl maaşını vereceğiz diye düşünen bir ülke varken şimdi ihtiyacı olan ülkelere yardım edecek güce geldi. Özellikle eğitim ve sağlık konusunda çok ilerideyiz. Sizi belediyemizde ağırlamaktan çok memnun olduk. Bizi buluşturan Hayrat Vakfı’na, Adnan Ay’a ve Abdurahman Kemaloğlu’na çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Başkan Dişli, Sudanlılara Adapazarı’nın yöresel ürünlerinden hediye etti.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]