Başkan Çelik, "Vergilerinizi Sakarya'ya ödeyin"

Sakarya Vergi Dairesi Başkanı Ahmet Çelik, şehirde faaliyet gösteren firmaların bir kısmının merkezlerinin İstanbul’da olduğunu belirterek; "Bu firmaların vergilerini Sakarya’ya ödemelerinin şehrimize katkısı olacaktır. Buraya gelen vergiler bütçenin artması anlamına gelir" dedi.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Aralık ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın konuğu Sakarya Vergi Dairesi Başkanı Ahmet Çelik oldu. E- Tebligat Uygulaması ile ilgili Meclis Üyelerine bilgi veren Çelik, e-tebligat uygulamasının, 456 nolu Vergi Usül Kanunu tebliği ile 1 Ocak 2016'dan itibaren bir kısım mükellefler için zorunlu hale geleceği uyarısında bulundu. Zorunlu olmasa bile vergiyle ilgisi olan herkese e-tebligat uygulamasından yararlanmasını tavsiye ettiklerini kaydeden Ahmet Çelik, şunları söyledi; "Herkes bir e-tebligat adresi edinirse bu sayede vergiyle ilgili işlem yapılırken işlem daha sağlıklı bir koşulda yapılacak. Zaman zaman insanlardan şikayet alıyoruz, bu ceza niye bana daha önce gelmedi gibi bu şikayetler son bulacak. Uygulamanın güvenilirliği de var vergi maliyeti kapsamında vergi idaresi dışında mükellefin şahsı dışında kimsenin bilgisi olmamış olacak. Zorunlu olsun olmasın, zorunlu olanlar müracaat etmezler ise ceza ile karşılaşacaklar. Faydaları; bilgi güvenliği ve kişisel bilgilerin korunmasını sağlar, hizmet kalitesini arttırır, itilafları azaltacak, Tasarruf konusunda da inanılmaz katkısı var ülkede 1 yılda milyonlarca tebligat söz konusu, bunların dosya masrafları vergi dairesinin cebinden teşkil ettiği zaman e-tebligatın tasarruf katkısında inanılmaz faydası olacak. Çevre dostu olması, kağıt israf söz konusu olmayacak. Bizim Sakarya çapında 25.000 katma değer vergisi mükellefi var. Rakamın biraz daha yükseleceğini tahmin ediyoruz.”

E- tebligat ile ilgili bilgi veren Vergi Dairesi Müdürü İsmail Saylağ ise yaptığı sunumda, şunları kaydetti; “E-Tebligat Sistemi, vergi dairelerince düzenlenen ve muhataplarına 213 sayılı Vergi Usul Kanunu hükümlerine göre tebliği gereken evrakın, Gelir İdaresi Başkanlığı aracılığıyla elektronik ortamda tebliğ edilmesidir. Sistemi kullanmak zorunda olan mükellefler; kurumlar vergisi mükellefleri, ticari, zirai ve mesleki kazanç yönünden gelir vergisi mükellefiyeti bulunanlar (Kazançları basit usulde tespit edilenlerle gerçek usulde vergiye tabi olmayan çiftçiler hariç), sistemi kullanması isteğe bağlı olan mükellefler; zorunluluk kapsamına girmeyen ve kendilerine e-tebligat yapılmasını talep eden gerçek kişiler ile tüzel kişiler ve tüzel kişiliği olmayan teşekküllerdir."

İşbirliğinden memnuniyet duyarız

Vergi Dairesi Başkanı Ahmet Çelik, merkezleri İstanbul’da olan ancak Sakarya’da üretim yapan firmaların vergilerini Sakarya’ya ödemeleri konusuna da değinerek bu firmaların merkezlerinin Sakarya’ya getirilmesinin kentin ekonomisine katkı sağlayacağına vurgu yaptı. Çelik; "Şehirde faaliyet gösteren firmaların bir kısmının merkezleri İstanbul’da. Bu firmaların vergilerini Sakarya’ya ödemelerinin şehrimize katkısı olacaktır. 5779 sayılı kanununa göre Büyükşehir sınırları içerisinde toplanan vergi gelirlerinin yüzde 6’sı büyükşehir belediyesine bütçeden gelen bir gelir teşkil ediyor. Buraya gelen vergiler bütçenin artması anlamına gelir. Bu açıdan istihdam ve üretimin artması vergiye de yansırsa istatistik olarak vergiye de yansıması anlamına önemlidir. Bu konuda SATSO’nun yapacağı çalışmalarda işbirliğinden memnuniyet duyarız” diye konuştu.

8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]