Başkan Başak, memnuniyetini böyle dile getirdi

Sakarya Emlak Komisyoncuları ve Danışmanları Esnaf Odası Başkanı Selçuk Başak, Sakarya Büyükşehir Belediyesi\'nin imar yönetmeliği konusunda aldığı kararla ilgili basın açıklamasında bulundu.

İşte
 Başkan Başak\'tan gelen o açıklama:

"Sakarya Büyükşehir Belediyesi encümenin 12.05.2014 tarihinde olağan toplantısında almış olduğu karar ile 01.06.2013 tarihinde değişen imar yönetmeliğinin yeniden yapılması ile ilgili alınan kararı memnuniyetle karşıladığımızı belirtmek isterim. 

Mevcut İmar 2 kat iken, yeni yönetmelikle beraber 3 kata çıkarılacak ve aynı zamanda mevcut 0,80 emsalin 1,05 e çıkarılması gayrimenkul ve inşaat sektörü için olumlu bir çalışmadır. 

Emsal ve kat artışı ile birlikte binalar görsel olarak daha güzel bir görüntüye sahip olacak ve Aynı zamanda şehirde yapılması gereken kentsel dönüşümün de önü açılmış olacaktır.

Bilindiği gibi gelişmekte olan İlimizde inşaat sektörü önemli bir yer tutmakta, Konutlara ve işyerlerine sürekli talep artmaktadır. Bununla birlikte özellikle merkez de arsa üretme imkanı bulunmadığından, mevcut arsaların fiyatları da her geçen gün hızlı bir şekilde artmakta ve Mevcut 2 kat imar nedeniyle arsa tüketimi daha fazla olmaktaydı. Bundan böyle, 3 kat imar izni ile konutta yapılaşma oranı artacak şehrimizin konut açısından yeni binalarla birlikte yenilenmesinin ve de yeni bir çehre kazanmasının da önü açılmış olacaktır.

Yapılan bu uygulama da en çok meslek mensuplarımız memnun kalacaktır. Yapılacak olan daha fazla konut, piyasa da daha fazla hareketlilik ve emlak sektöründe her türlü ihtiyaca cevap olabilecek bir piyasa oluşmasına zemin hazırlayacaktır. Konut açığının ortadan kalkması Emlak işinde meslektaşlarımızın da gelecekten ve yatırımlardan umutlanmasını sağlayacaktır. Bu anlamda Uzun zamandır inşaat sektörün de beklediğimiz bu emsal değişikliğinin  İlimize, Meslektaşlarımıza ve Vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum.

Bu kararı alan ve destekleyen Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeki Toçoğlu’na, değerli Büyükşehir Meclis üyelerine, Büyükşehir İmar Daire Başkanımıza ve ekibine ayrıca bu çalışmaya katkı sağlayan Oda ve STK temsilcilerine, emeği geçen herkese meslektaşlarım ve şahsım adına ayrı ayrı teşekkür ederim."
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]