Başkan Ali İnci, Demokratik Açılıma Destek Çıktı

Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, Hendek protokolünü, Bayraktepe'de iftarda bir araya getirdi.

Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, Bayraktepe'de Hendek protokolüne, belde belediye başkanlarına belediye meclis ile il genel meclis üyeleri ve mahalle muhtarlarına iftar verdi.
Diyarbakır'a Gidiyoruz

Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, iftar sonrasına katılanlara teşekkür ederek bir konuşma yaptı. Başkan İnci, “Her Ramazan ayında Türk Dünyası Belediyeler Birliği olarak Türkiye cumhuriyetlerine gidiyorduk. Ve orada Türkiye Devletini, Hendek ilçesini ezberlettik. Ancak bu yıl gezimizin yönünü Anadolu'ya çevirdik ve son günlere damgasını vuran 'Demokratik açılım'  projesine katkı vermek oradaki kardeşlerimizin yanında olduğumuzu belirtmek adına bu yıl Diyarbakır'ı ziyaret edeceğiz. Diyarbakır Valimiz ile görüştük. Orada Çocuk Esirgeme Kurumu'nu ziyaret ederek 500 adet çocuğumuzu giydireceğiz. Bunun yanı sıra 1500 kişilik gıda yardımında bulunacağız. Diğer etkinliklerde yaptığımız gibi Diyarbakaır'da da ihtiyacı olan 50 özürlü vatandaşımıza özürlü aracı tahsis edeceğiz” dedi.
Güzel Bir Proje

Başkan İnci gecede Diyarbakır'da yapacağı konuşmasından örnekler vererek, “Evet bizlerde oraya gidiyoruz. Yörenin tüm dertlerine deva olmak bizi aşar ancak bizim oradaki halka vereceğimiz mesaj, biz sizlerin yanınızdayız, sizleri seviyoruz ve son açılım projesini de destekliyoruz. Türkiye Cumhuriyeti büyük devlettir. Dünya devleti olma yolunda yürürken büyük düşünmesi kaçınılmazdır. Bu açılımın o yöredeki insanlarımıza farklılıklar getireceğine inanıyorum. Bu projenin güzel bir proje olduğuna inanıyorum” diye konuştu.
Ders Verdi

Hz. İbrahim peygamberin ateşe atılması sırasında yaşananlardan örnekler sunduğu konuşmasında İnci şunları söyledi; “Hz. İbrahim peygamber çarmıha gerilmiş ateşe atılıyor. Bir kuş gagasında taşıdığı su ile geliyor. Bunu gören peygamber kuşa sesleniyor; 'Ey kuş çekil oradan yanacaksın, zaten senin getirdiğin su benim ateşimi söndürmez' dediğinde kuşun ders veren, geleceğe örnek olan şu sözler ağzından dökülüyor. Kuş; 'Benim taşıdığım suyun senin ateşini söndürmeyeceğini biliyorum ancak burada var oluşum senin arkadaşın, dostun olduğumu ifade etmek, kardeşin olduğunu ifade etmenin adına buradayım' diyor. Bizde Hendek Belediyesi olarak o bölgeye gittiğimizde kardeşliğimizi ortaya koyan tavır sergileyeceğiz ve oradaki dağıtımı bu düşünceler içersinde yapacağız.”
14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]