Başkan Alemdar, site yöneticileri ile buluştu

Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, 32 Evler ve Beşköprü Mahalleleri’nden sonra dün akşam Arabacı Alanı Mahallesi’ndeki site yöneticileri ile bir araya geldi.
 
Serdivan Belediyesi Düğün Salonu’nda gerçekleşen toplantıya Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Halil İbrahim Keskin ve Serdivan İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Cevdet Elyıldırım da katıldı.

Site yöneticilerinin talep ve önerilerini de dinleyen ve not alan Alemdar, kendisine iletilen hususlar ile ilgili yapılan çalışmaları yöneticilerle paylaştı.

"İlçe genelinde çöpler birer gün arayla mütemadiyen alınıyor"

Alemdar, çöp sistemi ile ilgili bilgi isteyen site yöneticilerine yer altı çöp konteyneri projesinden bahsetti. Yusuf Alemdar, “Çöplerin toplanması ile ilgili ekiplerimiz günün 24 saati çalışıyorlar. İlçe genelinde çöpler birer gün arayla mütemadiyen alınıyor. Bu vesileyle şunu ifade etmem gerekir ki, çöp toplama konusunda vatandaşlarımıza da sorumluluk düşüyor. Bizim istediğimiz tek şey çöplerin alındığı gün dışarıya çıkartılması. Böylece çöpler hem zamanında alınmış olur, hem de görüntü ve sağlık yönünden kirliliğe mahal vermemiş oluruz” dedi. Başkan Yusuf Alemdar ayrıca yer altı çöp konteynerleri ile ilgili de bilgi vererek Serdivan’ın yer altı çöp sistemleri ile ilgili Türkiye’ye örnek olduğunu söyledi.

"İlçemizdeki eski yıpranmış parke taşları bile ziyan etmiyoruz"

Asfalt çalışmaları ile ilgili de bilgi veren Yusuf Alemdar, kendi asfaltını üreten tek ilçe belediyesi olduklarını ifade ederek, “Bu güne kadar ilçe genelinde yaklaşık 150 bin ton asfalt döktük. İlçemizdeki eski yıpranmış parke taşları bile ziyan etmiyoruz. Asfalt tesislerimizde asfalt malzemesi için değerlendiriyoruz. Yapmış olduğumuz planlama kapsamında asfalt çalışmalarımıza farklı bölgelerimizde devam edeceğiz” dedi.

Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Halil İbrahim Keskin de toplum destekli polisliğin önemi ve güvenlik kamera sistemleri ile ilgili site yöneticilerine hazırlanan slaytlar eşliğinde bilgi verdi.

"Benim ve tüm ekibimin telefonları 24 saat açık"

Saat 18.00’da başlayan ve yaklaşık 3 buçuk saat süren toplantının sonunda Başkan Alemdar, amaçlarının ilçeyi vatandaşlarla birlikte yönetmek olduğunu belirterek, “Başta söylediğimiz gibi amacımız üzüm yemek. Biz bu toplantılarla sizi dinlemek istiyoruz. Biz belediye olarak elimizden geldiğince hizmet etmeye çalışıyoruz. Eksiklerimiz olabilir. Bu toplantılarımızın amacı da bu. Bizim göremediğimiz, sizin bize iletmek istediklerinizi birlikte konuşmak. Bu kenti birlikte yönetmek, ortak akılla hareket ederek geleceğe yatırım yapmak istiyoruz” dedi.

Başkan Alemdar, vatandaşların günün 24 saati kendisine ulaşabileceklerini ifade ederek, “Benim ve tüm ekibimin telefonları 24 saat açık. 5 yıldır tüm ekibimle birlikte bu prensiple çalışıyoruz. Bizimle görüşmek isteyen, bize ulaşmak isteyen herkese kapımız açık. Günün 24 saati istediğiniz zaman bana ve ekibime ulaşabilirsiniz” dedi.

Toplantı sonunda site yöneticileri Başkan Alemdar’a uygulama ile ilgili memnuniyetlerini dile getirirken, Başkan Alemdar da toplantıların ilerleyen zamanda kapsamlı hale getirileceğini ve istenilmesi durumunda kendisinin de siteleri bizzat ziyaret edeceğini söyledi.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]