Başkan Akcan'dan süper marketlere izin çıkmadı

Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan, süper marketlere ilçede ruhsat vermeyeceklerini bildirdi.

Akcan, belediye meclis salonunda düzenlenen toplantıda, eskiden her türlü temel ihtiyacın tedarik edildiği bakkalların nostalji olma yolunda hızla ilerlediğini söyledi.

Bakkalların, süper marketlerin kapalı olduğu saatlerde alışveriş yapmak için tercih edildiğini anlatan Akcan, şunları kaydetti:

"Süper marketlerin cazip fiyatları, indirimli günleri, kredi kartıyla ödeme kolaylığı, ürün bolluğu ve bunlarda yetmiyormuş gibi kendilerine özgü indirim kartlarıyla her 10 tüketiciden 7\'sine hitap ediyor. Yıllardır veresiye defteriyle kahrımızı çeken ve iki üç yıl içinde birçoğunun kepenk kapatmasına neden olabileceğimiz mahalle bakkallarını ve çarşı esnafımızı unutmamalıyız. Artık süper marketlere ruhsat vermiyoruz, vermeyeceğiz."

Akyazı Kavaflar ve Manifaturacılar Odası Başkanı İsmet Öztürk de Akcan\'ın aldığı kararı olumlu değerlendirdiğini söyledi.

Öncelikle esnafın kalkındırılması gerektiğini vurgulayan Öztürk, "Bize geri dönüşü olmayan, vergisini başka illere veren, kalitesiz ürünlerde 3-5 kuruşluk indirimler yaparak bizleri kandırmaya çalışan büyük marketlerden alışveriş yapmayalım, bakkal amcalarımıza sahip çıkalım" ifadesini kullandı.
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]