Başbakan'ın bulunduğu Yüksek Hızlı Tren Sakarya'da durmadı

Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattının açılışı nedeniyle Bilecik\'te ki törenin ardından İstanbul\'a hareket eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve beraberindekilerin içinde bulunduğu Yüksek Hızlı Tren (YHT) Sakarya\'da durmadı.

Arifiye Tren Garı\'nda bekleyen Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, İl Emniyet Müdürü Osman Babadağı ve vatandaşları, trenin kokpitinden, AK Parti Genel Başkan Başdanışmanı Binali Yıldırım selamladı. Başbakan\'ın bulunduğu yüksek hızlı trene havadan bir skorsky helikopteri eşlik etti.

Bilecik\'teki törenin ardından Pendik\'te düzenlenecek açılış programına katılmak üzere İstanbul\'a hareket eden Başbakan Erdoğan\'ın bulunduğu Yüksek Hızlı Tren\'in Arifiye Tren Garı\'ndan geçişi öncesinde hazırlık yapıldı.
Trenin geçeceği perona ses sistemi konuldu. Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, İl Emniyet Müdürü Osman Babadağı ve vatandaşlar, peronda trenin gelmesini bekledi.

Başbakan Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, AK Parti Genel Başkan Başdanışmanı Binali Yıldırım ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş\'un da bulunduğu tren, istasyonda durmayıp yoluna devam etti. Binali Yıldırım, trenin kokpitinden istasyonda bekleyenleri selamladı.

Öte yandan tren hazırlıkların yapıldığı Sapanca Garı\'nda da durmayıp yoluna devam etti. Başbakan\'ın bulunduğu yüksek hızlı trene havadan bir skorsky helikopteri eşlik etti.

\'Selamsız Bandosu\' Sakarya\'da gerçek oldu


Bu arada Yüksek Hızlı Tren\'in Sakarya\'da durmadan transit geçmesi \'Selamsız Bandosu\' filmini akıllara getirdi. Selamsız Bandosu filmi, Nesli Çölgeçen tarafından 1987 yılında çevrilmişti. Başrolünde Şener Şen\'in oynadığı filmde, Selamsız isimli şehre uzak bir kasabaya Cumhurbaşkanı\'nın geleceği haberi üzerine belediye başkanı uzun hazırlıklar yapar. Cumhurbaşkanını karşılamak üzere bir de bando kurulur. Bandonun uzun hazırlıklarına karşın, cumhurbaşkanı sadece elini trenin camından dışarı sallayarak kasabadan geçer gider.

Arifiye Tren Garı\'nda bekleyen Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, İl Emniyet Müdürü Osman Babadağı ve vatandaşları, trenin kokpitinden, AK Parti Genel Başkan Başdanışmanı Binali Yıldırım selamladı.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]