Başbakandan İnci'ye Övgü: 41 Kere Maşallah

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, turizm gelirlerinin 2008'de 22 milyar dolara ulaştığını söyledi.

Sakarya'da, Hendek Belediyesi'nin Cumhuriyet Meydanı'ndaki toplu açılış törenine katılan Erdoğan, icraatları ile ilgili bilgi verdi. 

2002 yılında Türkiye'nin toplam turizm gelirinin 8.5 milyar dolar seviyesinde olduğunu söyleyen Erdoğan, "2008'de turizm gelirleri 22 milyar dolara ulaştı. Turist sayısı 13 milyondu, ikiye katladık, 2008 sonunda 26 milyon turiste ulaştık. Dünyayı dolaşıp da ülkenizi tanıtmazsanız kimse ülkenize gelmez. Uluslararası yatırımlar noktasında biz gelmeden önce yıllık uluslararası doğrudan yatırım 1 milyar dolardı. Biz geldik 2007'de 22 milyar dolara çıktı. Geçen yıl krize rağmen 15 milyar dolarla bu işi neticelendirdik. Şehirlerimizin, ilçelerimizin güzelleşmesi, yatırımlara uygun hale gelmesi bu göstergeleri iyileştirdi. Bu göstergelerin iyileşmesi de dönüp yeniden şehirler için kullanıldı. Bu kalkınma hızını muhafaza etmek zorundayız. Her bir şehrimizi dünyanın yıldızı haline getirerek Türkiye'yi büyütmek zorundayız. 54 yeni üniversite kurduk, üniversitesi olmayan şehir kalmadı. 79 senede 6 bin km duble yol yaptılar, biz 6.5 senede 9 bin km duble yol yaptık. İhracat 79 senede 36 milyar, biz 96 miyar dolar ilave ettik, 132 milyar dolar şimdi. Dünyadaki krizi bize fatura etmeleri ayıp oluyor. Türkiye batmaz, kimse buradan kendisine bir şeyler çıkarmaya çalışmasın. Amerika'da başlayıp Avrupa'ya yansıyan kriz. Türkiye'de batan bir tane banka yok. 90'lı yıllarda yaşanan krizlerde, 2000/2001'de olduğu gibi bir şeyler bekleyen varsa boşuna bekliyorlar. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını yedirmeyeceğiz. Biraz tasarruf yapıp aşacağız" dedi,
Alnı Açık Başı Dik Gezebilen Bir Ülke

Türkiye'nin yurt dışındaki itibarını artırdıklarını ifade eden Erdoğan, "Türkiye'nin dışarıdan görünümünü manzarasını değiştirdik. Türkiye AB yolunda kararlılıkla ilerliyor. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin geçici üyesi durumuna geldi. Bu itibarı kalkıp da ana muhalefet sağlamadı. Bugün Türkiye bölgesel meselelere ağırlığını koyan, arabuluculuk yapan bir ülke. Türkiye dünyanın neresinde olursa olsun haklının, ezilmişin yanında yer alan, doğruyu haykıran bir ülke oldu. Ben Türküm diye alnı açık başı dik gezebilen bir ülke" diye konuştu.
41 Kere Maşallah Diyorum

"Bugün Hendek'te çok değerli eserlerin açılışın gerçekleştiriyoruz. Ticaret merkezi kampusü hemen yakınımızda. Karşısında kaymakamlık binası var. Bugün geç de olsa açılış sözümüzü yerine getiriyoruz. Kampus 2003'te tamamlandı. Belediye başkanı çok şeyi pratik zekasıyla çözdü. Burası adeta yaşam merkezi oldu. Konutlarla sosyal belediyeciliğin güzel bir örneğini verdi. Kendisini tebrik ediyorum. Yine kendisine başarılar diliyorum. Hendekliler Ali kardeşime daha büyük bir güç verecek. Kaymakam, valimize, emeği geçen tüm milletvekili arkadaşlarıma teşekkür ediyor, 41 kere maşallah diyorum" diyen Erdoğan, daha sonra toplu açılışları gerçekleştirdi.
15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]