"Başbakan PKK elebaşı ile masaya otururken Hizmet Hareketi'ne savaş açıyor"

MHP Sakarya Büyükşehir Belediye başkan adayı, eski İl Başkanı Orhan Ünver, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Hizmet Hareketi\'ne yönelik nefret söylemlerine tepki gösterdi. Ünver, “Başbakan, bebek katili PKK elebaşı ile masaya oturuyor ama hizmet hareketine savaş açıyor.” dedi.

MHP Sakarya Büyükşehir Belediye başkan adayı Orhan Ünver, yaptığı açıklamada, Başbakan Erdoğan\'ın davranışlarının, ruh halinde bir sıkıntı olduğunu gösterdiğini dile getirdi. Ünver, “Olaylara göre vaziyet alabiliyor, olaylara göre bazı şeylerden vazgeçebiliyor. Bir taraftan bebek katili, 30 bin kişinin katiliyle masaya oturuyor, Türkiye’nin geleceği açısından, çözüm süreci adı altında bir görüşme yapıyor, bir taraftan da Türkiye’de ve dünyada ne yaptığı belli olan Hizmet Hareketi\'ne savaş açıyor. Senin savaş açacağın yer başka mecra. Bir taraftan bebek katili ile masadasın bir taraftan Hizmet Hareketi\'yle kavgadasın. Bu olacak iş değil." diye ifade etti.

"Hiç bir insan bu ifadeleri kullanamaz, ayıptır"

Başbakan Erdoğan\'ın, Fethullah Gülen Hocaefendi’ye yönelik ‘İçi boş alim müsveddesi, sahte peygamber, haşhaşi’ gibi ifadeler kullanmasını ayıplayan Ünver, tepkisini şu sözlerle dile getirdi: “Bırakın Hocaefendi’yi, hiç kimse için bu ifadelerin kullanılmaması gerekir. Türkiye’de, dünyada yaptıkları hizmet belli olan Hizmet Hareketi için yakışıksız söylemler. Kınıyoruz, ayıp şeyler. İnşallah Cenabı Allah sabredenlerle beraberdir."

"Seçimlerde, ne belediye ne ekonomiyi tartışabiliyoruz"

Başbakan Erdoğan’ın ne genel seçimlerde ekonomiyi, ne yerel seçimlerde belediyeleri tartışma imkanı verdiğini ifade eden Ünver, Başbakan’ın, her seçim döneminde kendi siyaseti üzerinden bir gerginlik meydana getirdiğini vurguladı. 30 Mart seçim öncesinde belediyeleri tartışamadıklarını belirten Ünver, şunları kaydetti:

“Bu seçimde de gerginliğin sebebi olarak Hizmet Hareketi\'ni aldı karşısına. Bu pareler yapılanma vardı ise sen 12 senedir Başbakansın. Sen ne iş yapıyordun o zaman, sana bunu sormazlar mı? Senin iznin olmadan Sakarya’da bir sağlık müdürü tayin olamıyor. Nasıl polisleri, savcıları hallaç pamuğu gibi attın. Bütün bunlar senin kontrolün altındayken, şimdi çıkmışsın pareler yapılanma var, bana komplo kuruluyor, benim oğlumun alnı açık, yüzü pak, isteği zaman ifade verir, versin kardeşim o zaman.”
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]