Başbakan Erdoğan Sakaryadaydı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, er yada geç bu ülkenin topraklarından terörün kökünü kazıyıp atacaklarını kaydetti. Başbakan Erdoğan operasyonların hız kesmeden devam edeceğini belirterek, "Türkiye'nin muasır medeniyetler seviyesine ulaşması için çalışırken, terörle, mafyayla, çeteyle uğraştık" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan yatırımların açılışını gerçekleştirerek, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yaptırılan 2 bin 219 konut, 250 yataklı hastane, 24 derslikli ilköğretim okulu, kreş, spor salonu, ticaret merkezi, sağlık ocağı, kütüphane ve caminin anahtarlarını teslim etti. Kent meydanında düzenlenen törene Başbakan Erdoğan'ın yanı sıra Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Şaban Dişli, Egemen Bağış, Sakarya Valisi Hüseyin Çelik, TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Duran, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve çok sayıda milletvekili katıldı.
Kent meydanında halka hitap eden Erdoğan, bu ülkenin topraklarından terörü kazıyacaklarını belirterek, "İstanbul'un Güngören ilçesinde Pazar akşamı 10 dakika arayla 2 tane insanlıktan nasibini almamış teröristlerin yerleştirdiği bombalar nedeniyle kaybettiğimiz 17 vatandaşımızı rahmetle anarken, yaralanan 154 vatandaşımıza acil şifalar diliyorum. Kendim adına sizin adınıza terör ve teröristleri lanetliyorum. Terör nereden gelirse gelsin ister sağından ister solundan gelsin terörün dini, dili, ırkı ve vatanı yoktur. Terör ne zaman ortaya çıkacağı ne zaman vuracağı belli olmayan fenomendir. Birlik olun bir olan er yada geç bu ülkenin topraklarından terörün kökünü kazıyıp atacağız" diye konuştu.
Erdoğan, operasyonların devam edeceğini belirterek, "Türkiye'nin muasır medeniyetler seviyesine ulaşması için eğitimde, sağlıkta, adalette, ulaşımda, tarımda, emniyette büyük adımlar attık. Muasır medeniyet seviyesine çıkmak lafla olmuyor. İcraatla oluyor. Bunları yaparken terörle, mafyayla ve çeteyle mücadele ediyoruz. Bütün bu mücadelemiz ülkemizin huzuru için, ülkemizin mutluğu için. Ülkemiz mutlu ve huzurlu bir zemin yakalaması içindir. Bu topraklarda mutluğu ve huzuru bularak yaşayacağız. Operasyonlar hız kesmeden devam edecek. Biz bunları birileri gibi sümen altı yapmadık" dedi.
TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, 2003 yılından itibaren başlattıkları konut hamlesiyle 320 bin konut inşaatına başladıklarını ifade ederek, 2011 yılına kadar 500 bin konutu bitireceklerini kaydetti.

Milli Eğitim Başkanı Hüseyin Çelik, Sakarya'da eğitimde büyük aşama kaydettiklerini ifade ederek, 2008 yılında 500 kişilik ir öğrenci yurdu yapacaklarını belirtti.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ ise, sağlık alanında çok büyük atılımlar gerçekleştirdiklerini ifade ederek, "5 yıl önce böyle değildi. Önümüzdeki 5 yıl böyle olmayacak" dedi. Konuşmaların ardından TOKİ tarafından yaptırılan 2 bin 219 konutun anahtarları sembolik olarak Başbakan Erdoğan tarafından hak sahiplerine verildi. Bitirilen yatırımların toplu açılışını gerçekleştiren Başbakan Erdoğan, programının tamamladıktan sonra Sakarya'dan ayrılarak, Ankara'ya gitti.
15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]