Başbakan Erdoğan, Kösemusul'dan Sakarya'yı dinledi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan\'ın Finlandiya, İsveç ve Polonya\'ya gerçekleştirdiği resmi ziyaretlere katılan Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, Başbakan Erdoğan ile Sakarya için bir araya geldi.

Başkan Kösemusul, “SATSO olarak Sayın Başbakanımızın desteğiyle, Karasu\'dan dünyaya açılmayı arzu ediyor, Karasu Limanı ve Karasu Demiryolu Hattı\'nı son derece önemsiyoruz.” dedi.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mahmut Kösemusul, TOBB / DEİK Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu\'nun öncülüğünde Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) ve Türkiye İhracatçılar Meclisi\'nin (TİM) organizasyonunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan\'ın 5-9 Kasım tarihlerinde Finlandiya, İsveç ve Polonya\'ya gerçekleştirdiği resmi ziyarete iştirak etti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, TOBB / DEİK Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, oda/borsa başkanları ve özel sektör temsilcileri ile birlikte ikili iş forumlarına katılan SATSO Başkanı Mahmut Kösemusul, organizasyon ile ilgili açıklamalarda bulundu.

21. yüzyılın ortaklıklarını kuracağız

Başkan Kösemusul, “Helsinki, Stockholm ve Varşova\'da gerçekleşen iş forumlarının ülkemiz ve Sakarya\'mız için çok yararlı olduğu inancındayım. Sayın Başbakanımız, Bakanlarımız, TOBB ve TİM Başkanlarımız öncülüğünde, dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olma hedefi doğrultusunda çalışma yaptık, misafir olduğumuz ülkelerin iş adamlarını ülkemize davet ettik. 21. Yüzyılın ortaklıklarını kurmak istediğimizin altını çizdik ve ülkemizi gururla anlattık. Ziyaretlerde Ekonomi Bakanımız Sayın Zafer Çağlayan ve TİM Başkanımız Sayın Mehmet Büyükekşi ile Sakarya\'mızın ihracat rakamlarını ve gerçekleştirdiğimiz çalışmaları değerlendirdik. Çok ilgilendiler ve tebrik ettiler. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

2023 Hedefler ile, gelecek Sakarya\'mızın olacak

TOBB / DEİK Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile birlikte Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile bir görüşme gerçekleştirdiğini aktaran SATSO Başkanı Mahmut Kösemusul, “Sayın Başbakanımız Sakarya\'ya ayrı bir ilgi gösteriyor. TOBB Başkanımız ile birlikte, 2023 hedefinde gerçekleştirdiğimiz çalışmaları içeren bir dosyayı Sayın Başbakanımıza sunduk. Hizmette ve ihracat rakamlarında şaha kalkan Sakarya\'mızı anlattık. İl Valimiz, Milletvekillerimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız ve STK\'larla birlikte ortak hedef doğrultusunda Sakarya\'mızı geleceğe hazırladığımızı ifade ettik.” dedi.

Başbakan Erdoğan, Sakarya\'yı dinledi

İhracat artışında Sakarya\'nın İstanbul ve Kocaeli\'yi geçtiğini ve rakamların hızla yükseldiğini Başbakan Erdoğan\'a ilettiklerini belirten Başkan Mahmut Kösemusul, Karasu Limanı ve Karasu Demiryolu Hattı çalışmaları ile ilgili son durumu da Başbakan Erdoğan\'a aktardıklarını dile getirdi.

Karasu Limanı ve Karasu Demiryolu Hattı

Başkan Kösemusul, “Sakarya\'nın geleceği için hayati önem taşıyan, şehri dünyaya bağlayacak Karasu Limanı ve Karasu Demiryolu Hattı çalışmalarındaki son durumu Sayın Başbakanımıza ilettik. Detaylarıyla ilgilendi.. Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası olarak Başbakanımızın desteğiyle, Karasu\'dan dünyaya  açılmayı arzu ediyor, Karasu Limanı ve Demiryolu Hattı\'nı son derece önemsiyoruz. ” şeklinde konuştu.

Geleceğin Marka Şehri Sakarya

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mahmut Kösemusul açıklamasının son bölümünde şunları kaydetti; “Sakarya, 2023 vizyonuyla emin adımlarla ilerliyor. Sayın Başbakanımızın Türkiye\'nin özü, özeti olarak ifade ettiği, tarihle modernin kucaklaştığı geleceğin marka şehri Sakarya, transit şehir olmaktan çıkıp sanayinin, tarımın, ticaretin ve tabi güzellikleriyle turizmin merkezi olacaktır. Allah\'ın izniyle Sakarya\'mız, Sayın Başbakanımızın şehrimizde bizzat işaret ettiği gibi, örnek, numune bir kent, numune bir şehir haline gelecektir.  Şehrimizin geleceği inşallah çok güzel olacak. SATSO olarak şehrimizin tüm erkleri ile birlikte Sakarya\'mız için çalışmaya devam edeceğiz.”
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]