Baş Örtüsüne Özgürlük Platformu'ndan Basın Açıklaması

Akyazı Baş Örtüsüne Özgürlük Platformu, 159. basın açıklamasında HSYK'ya tepki gösterdi.

Belediye parkı önünde gerçekleştirilen eylemde, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na tepki gösterildi. Grup adına basın açıklamasını okuyan Anadolu Gençlik Derneği Akyazı Şube Başkanı Mahmut Alemdar, "bu ülke halkına ve çocuklarına on yıllardır hukuksuzca uygulanan yasakları meşrulaştıran üst kurullara güvenin sarsıldığını" savundu.

Başta baş örtüsü yasağı, katsayı adaletsizliği gibi birçok insani hakkın kafeslendiğini belirten Alemdar, "Hukuktan, adaletten bahsedip nutuk atanlar zalimce, hunharca uygulanan yasakların, yapılan zulümlerin ve haksızlıkların yanında yer almışlardır. Gün geçmiyor ki inanç ihlali ile ilgili haber olmasın. Bursa'da ikamet eden emekli 71 yaşındaki kıdemli başçavuş Hüseyin Odabaşı'na, kimliğini yenilemek için gittiği Bursa Nilüfer Askerlik Şubesi'nde sakallı olduğu için fotoğrafının kimliğine konulmayacağı, sakalsız fotoğraf getirmesi gerektiği belirtilmiştir.

71 yaşında TSK'ya 26 yıl hizmet vermiş bir insan, peygamberin sünnetini yerine getirmiş, sakal bırakmış, kime ne tür zararı var? Hukukun üstünlüğünden, bağımsızlığından söz edenler, eşitlikten, insan haklarından bahsedenler neredesiniz? İnsanların baş örtüsüyle, sakalıyla, cübbesiyle, çarşafıyla uğraşmak kime ne kazandırır? Beyler bırakın bu topraklar üzerinde yaşayan Müslüman halk dininin icaplarını istediği gibi yerine getirsin. Onlar sizin safahatınıza dokunmazlar"
ifadelerini kullandı.

Alemdar, HSYK'nin son aldığı kararla yargı üzerinde onarılması güç tahribat yaptığını belirterek, "Danıştay'ın, bazı baro ve muhalefetin de destek verdiği hukuk darbesi, ancak cuntacı zihniyetin işi olabilir. Bu gibi kaoslar ülke üzerinden menfaat bekleyenleri memnun eder. AK Parti, yani iktidar hiç vakit kaybetmeden 8 yıldır bir türlü vakit ayıramadığı sivil adil anayasa çalışmasına başlamalıdır. Ülke ve insanını seven kişilerden müteşekkil istişare heyeti ile yasalar hazırlayıp halka sunmalıdır" diye konuştu.
14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]