Baş ağrısı şikayeti için gitti, beyinciğinde kist çıktı

Sakarya\'da baş ağrısı şikayetiyle gittiği hastanede beyinciğinde kist tespit edilen 16 yaşındaki genç kız, ölüm riskiyle karşı karşıya. Kızının ameliyat masraflarını karşılayacak maddi gücü olmadığını belirten gözü yaşlı anne, yardım bekliyor.

Yunus Çiloğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 2. Sınıf öğrencisi olan 16 yaşındaki Şeyma Nur Davşan isimli genç kız, baş ağrısı şikayetiyle Yenikent Devlet Hastanesine gitti. Yapılan tetkikler sonucunda genç kıza beyninde hidrosefali teşhisi konuldu. Daha sonra aile Sakarya ve İzmir’de birçok hastaneye giderek tetkik yaptırdı. Yapılan tetkikler sonucunda genç kızın beyinciğinde ve omur iliğinde bir kist olduğu tespit edildi. Doktorlar 16 yaşındaki Şeyma Nur Davşan isimli genç kızın acilen ameliyat olmasını, ameliyat olmaz ise ölüm veya felç kalma riskinin bulunduğunu söyledi.

Sadece Bağ-Kur maaşının olduğunu ve ameliyat parasının olmadığı dile getiren gözü yaşlı anne Aysel Davşan, “Kızımın baş ağırı ile başlayan ağrısı yapılan kontroller sonrası kist olduğu tespit edildi. Doktorlar da bize acil ameliyat olması lazım yoksa ölüm riski yada felç riski taşıdığını söyledi. Benim kocam 12 yıl önce kazada vefat etti. Sadece Bağ-Kur maaşım var ve ameliyat tutarı 30 bin TL’yi geçiyor. Bu konuda tüm yardımseverlerin desteğini bekliyorum” ifadelerini kullandı.

8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]