Barolar meydanlara çıkıyor

Sakarya Barosu Başkanı Av. Zafer Kazan, Ankara’da düzenlenen Türkiye Barolar Birliği’nin 30. Başkanlar toplantısına katıldı.
 
Zafer Kazan toplantıda baro başkanlarının eylemsel sürece girilmesi konusunda ortak bir iradesi olduğunu açıkladı. 

TBB’de gerçekleştirilen toplantıda alınan kararlara ilişkin bilgi veren Av. Kazan, şunları söyledi:

“HEMFİKİR OLDUK”
“Türkiye Barolar Birliği 30. Başkanlar toplantısında Baro başkalarımızla biraraya geldik. Yapılan toplantıda Hukukun ve adaletin tükendiği bir noktada olduğumuzu, sözün tükendiğini ve tesir etmediğini ifade ettim. Tüm Baro Başkanları olarak ortak bir kanaatle meydanlara çıkarak eylemsel bir sürece girilmesi gerektiği konusunda hemfikir olduk.

“BAŞKA ÇARE KALMADI”
Avukatlık mesleğinin yok edildiği savunmanın iyiden iyiye etkizleştirildiği bu süreçte başka çarenin kalmadığı görülmüştür. Yargı bağımsızlığının bugüne kadar sadece temenniden ibaret olduğunu, hiçbir zaman bağımsız ve tarafsız olmadığını, herkesin yargıyı bir silah olarak kullandığını ifade ederek, bağımsız ve tarafsız bir yargının ancak bağımsız ve güçlü bir savunma ile ancak mümkün olabileceğini, bunun için ise her seçeneğin masaya yatırılması gerektiğini ifade ettim.

“YOL BİTTİ, SÖZ TÜKENDİ”
Yargı herhangi bir oligarşik yapının veya herhangi bir cemaatin, grubun, kişiliğin veyahut herhangi bir siyasi partinin yargısı olmaması gerekir. Hukukun evrensel ilkeleri doğrultusunda denetlenebilir, şeffaf bir yargı için anayasal güvencelere sahip güçlü bir savunma gerekmektedir. Ancak yol bitmiş, söz tükenmiştir. Bu saatten sonra Barolar eylemsel bir irade ile yargı bağımsızlığı ve hukuk güvenliği için harekete geçmek zorundadır.”
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]