Baro, çocuk bayramını o okulda kutladı

Sakarya Barosu tüm coşkusuyla 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlamaya devam ediyor.

İlk önce Baro Hizmet Binasında Küçük Şeyler Anaokulu ve Şahin Okulları öğrencilerini ağırlayan Sakarya Barosu, Çocuk Hakları Merkezi tarafından düzenlenen etkinlikle, Abalı Köyü Yenimahalle İlkokulu’nda öğrenciler ve aileleri ile birlikte 23 Nisanı kutlamaya devam etti.

Programa Sakarya Barosu Başkanı Av. Zafer Kazan, Çocuk Hakları Merkezi Başkanı Av. Elif Erdem Düzün, avukatlar eşleri ve çocukları ile katıldılar.
Palyaçolar ve müzik eşliğinde oyunlar oynayan, dans eden çocuklara avukatlar da sık sık eşlik ettiler. Dağıtılan hediyelerle mutlulukları bir kat daha artan miniklerin sevinci görülmeye değerdi.

Tam bir şölen havasında çocuk bayramını yaşayan ilkokul öğrencileri hayranı oldukları çizgi film kahramanları ve palyaçolarla bol bol resim çektirdiler.

Atatürk'ün çocuklara olan inancı

Gönüllerince 23 Nisanı yaşayan miniklere tören sonunda Sakarya Barosu Başkanı Av. Zafer Kazan ve Çocuk Hakları Merkezi Başkanı Av. Elif Erdem Düzgün tarafından hediyeler verildi.

Programın ardından Av. Elif Erdem Düzgün paylaştığı basın açıklamasında; dünyada ilk ve tek olarak kutlanan çocuk bayramı olmasının, Atatürk’ün çocuklara duyduğu sevginin, inancın bir göstergesi olduğunu belirtti.

"İstismara çanak tutanlar oldu"

Daha önce Çocuk Bakanlığı kurulması için taleplerde bulunduklarını buna rağmen bakanlığın kurulmadığı gibi onlarca çocuğun istismara uğradığı bir davada siyasi kaygıların o çocukların yaşadığı travmanın önüne geçtiğini belirten Av. Elif Erdem Düzgün, müdahil oldukları Karaman Davası hakkında : “. İncitilmiş hayatlar yok sayılıp, çocukların yerine tedbir almayıp istismara çanak tutanlar korundu.” dedi.
Yaşam hakkı gibi, eğitim hakkı gibi bir çok temel hakkı elinden alınan, şiddet gören istismara uğrayan çocuklar için: “Size söz incitildiğiniz her yerde olacağız, yaralı başınızı dayayacağız omuz, yalnız avuçlarınıza sıcak bir el olarak…” diyerek Sakarya Barosu olarak her zaman desteğe hazır olduklarını belirtti.
7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]