Baro Başkanı Hacıeyüpoğlu önemli açıklamalarda bulundu

Sakarya Baro Başkanı Recep Hacıeyüpoğlu, 18-19 Ekim’de yapılacak Baro Başkanlığı seçimlerinin Sakarya için hayırlı olması temennisinde bulundu.

Sakarya Baro Başkanlığı seçimi 18-19 Ekim’de gerçekleştirilecek. Baro’nun 51. Olağan Genel Kurul toplantısı Cumartesi günü saat 10.00’da Adapazarı Belediyesi Orhangazi Kültür Merkezi’nde yapılacak. 19 Ekim’de ise avukatlar sandığa giderek yeni Baro Başkanı ve yönetimini seçecek. Mevcut Başkan Hacıeyüpoğlu’nun aday olmayacağı seçimde Zafer Kazan, Nazmi Erişir ve Kubilay Köse yarışacak.

Baro seçimleri ve görev süresi ile ilgili açıklamalarda bulunan Sakarya Baro Başkanı Recep Hacıeyüpoğlu, sandığa gidecek adaylar ve listelerinde bulunan meslaktaşlarına başarı diledi. Yeni göreve gelecek olan Baro yönetiminin kendilerinin başlattığı çalışmaları devam ettirmesi noktasında çalışacağına inandığını söyleyen Hacıeyüpoğlu, “Sakarya’ya bir Baro Binası kazandırmak bizim dönemize nasip oldu. Bu yeni arkadaşlarımız için bir fırsattır. Bu ölçekte bir il’de hatta daha büyüklerinde bile böylesi bir Baro binası mevcut değil” dedi.

Adliye konusunda önemli bir mesafe kat ettiklerini ve adliyeye alternatif olarak iki arazinin gündemde olduğunu aktaran Hacıeyüpoğlu, “Biz yeni adliye binası konusunda bir mesafe aldık. Bu konuda görüşmeler yaparak çalışmalar gerçekleştirdik. Bizden sonra gelen arkadaşlarımıza iyi bir altyapı bırakıyoruz. Onlarda bu çalışmanın takipçisi olacaklardır. Sakarya’ya yeni bir adliye binası kazandırmak için başlattığımız bu kararlı çalışmanın aynen devam edeceği düşüncesindeyim” diye konuştu.

Sakarya’da Baro’nun daha önce ki işbirliği ve ilişki kültürünü daha da geliştirdiklerinin altını çizen Hacıeyüpoğlu, “Bizim dönemimizde Sakarya Barosunun şehrin diğer kurumları ile olan işbirliği daha da arttı. Bu son derece önemli bir şey. Yeni yönetimdeki meslektaşlarımın kurduğumuz ve güçlendirdiğimiz bu ilişkileri koruyacağına ilişkin inancım tamdır” ifadelerini kullandı.

Sakarya’da ilk kez gerçekleştirilen ve SAÜ-TKB işbirliği ile yapılan Kadın Çalıştayı’nın son derece önemli sonuçlar getirdiğini ve bunu önemsediklerini belirten Hacıeyüpoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz bu çalıştayı Sakarya’nın tüm kurumlarının işbirliği ile de yapabilirdik. İlk sefer olmasına binaen paydaş kurumlarla yaptık. Bu çalıştayın birde sonuç raporunu ve kitabını hazırladık. Çalıştayların sorunların çözümü için ne kadar önemli olduğunu burada gördük. Baro’nun bu çalıştay tecrübesinin diğer paydaş kuruluşlarla şehrin sorunlarının çözümü için kullanılması son derece önemlidir ve üzerinde durulması gerekir. Ben kişisel olarak bunu gerçekten çok önemsiyorum. Ancak bu çalıştayın önemini yeterince anlatamadık. O açıdan bu gibi çalıştaylarda sorunların çözümü için Sakarya Baro’sunun tecrübesinden istifade edilmesinin önemine dikkat çekmek istiyorum.”

Hacıeyüpoğlu sözlerini şöyle tamamladı: “Görev sürem boyunca üzerinde durduğum iki temel mesele vardı. Birincisi ‘Mesleğimizi yaşarken karşılaştığımız sıkıntılar’ İkincisi ise ‘Bu sıkıntılara çözüm üretmek’ idi. Ben merkeze bunları aldım. Bunun haricinde bir merkezim olmadı. Siyasi görüşümüzü bir kenara bıraktık. Baro üzerinden siyaset yapmadık ve Türkiye’de Baro üzerinden siyaset yapanlara da karşı çıkarak tepki gösterdik. Siyasi düşüncemizle asla Baro Başkanlığı yapmadığımız gibi, mesleki sorunlara eğilmek yerine siyaseti öne çıkaran Baro’ları da şiddetle eleştirdik.”
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]