Barınaktaki köpeklere talep arttı

Adapazarı Belediyesi’nin 8 ay önce yaptığı Sahipsiz Hayvanlar Geçici Bakımevi, 276 sokak hayvanını sahiplendirdi.

Türkiye’nin en iyi barınakları arasında gösterilen Adapazarı Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Geçici Bakımevi’nde kalan 276 sokak köpeği hayvanseverler tarafından sahiplendirildi. Geçici Hayvan Barınağı’nda sokak köpekleri tedavi edilip, aşılarını yapıldıktan sonra isteyen vatandaşlara ücretsiz olarak veriliyor. Açıldığı günden bu güne yüzlerce hayvan severin ziyaret ettiği barınakta Cocker, Terrier ve Husky cinsi köpekler de bulunuyor.

Kapasitesinin üzerinde

2014 yılı Şubat ayında hizmete giren Adapazarı Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Geçici Bakım evi 1 veteriner ve 8 personeli ile hizmet veriyor. 500 sokak köpeği kapasiteli barınakta zaman zaman kapasitenin üzerinde hizmet verilirken, köpeklerin beslenme, tedavi ve aşılanma gibi ihtiyaçları aksatılmadan yapılıyor. Hayvanların doğal ortamda yaşayabileceği beslenme odakları ve suluklarının da yer aldığı bölümler bulunuyor.

Cocker ve Terrier

İlçe genelinde belediye ekiplerinin topladığı sokak hayvanları tedavileri ve aşıları yapıldıktan sonra isteyen vatandaşlara ücret talep edilmeyen verilebiliyor. Sahiplendirilen hayvanların arasında Cocker, Terrier, Golden ,Setter, Jack Russell ve Husky gibi cinsler de bulunuyor.

Sahiplenmek kolay

Tedavi işlemlerinin eksiksiz olarak yapıldığı köpeklerden sahiplenmek isteyen vatandaşların nüfus cüzdanı fotokopisi ile gelmesi ve 16 yaşından büyük olması gerekiyor. Bu uygulamadan yararlanmak isteyen kişiler 323 38 50 numaralı telefondan bilgi alarak gerekli işlemler sonunda istediği köpeği sahiplenme imkanı buluyor.

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]