Barikatlar Arkasında Basın Açıklaması

Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde bulunan AK Parti Sakarya İl Teşkilatına yürüyen Eğitim-Sen üyeleri, barikatlar ardında basın açıklaması yaptıktan sonra siyah çelenk bıraktı.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'na (KESK) bağlı Eğitim-Sen üyeleri, hükümeti kınamak ve protesto için AK Parti Sakarya İl Teşkilatı önüne geldi. Parti binasına topluca yürüyen sendikacılar Sakarya Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet polisleri tarafından kurulan barikatlarla karşılaştı. Barikatlara tepki gösteren ve binaya polis tarafından yaklaştırılmayan sendikacılar barikatların arkasında basın açıklaması yapmak zorunda kaldı. Basın açıklamasını yapan Eğitim-Sen Sakarya Şube Başkanı İlker Yıldız barikatları kuran ve kurduranları kınadıklarını söyledi. Yıldız açıklamasında hükümet ile yandaşı konfederasyonlar arasında daha önce 6.'sı yapılan toplu görüşmelerin 7. oturumunun yapıldığını belirterek "Daha önce yapılan altı  görüşmede kamu emekçilerinin hiçbir talebi karşılanmamıştır. Aslında geçen senelerde gelenekselleştirildiği gibi bu sene de kamu emekçilerinin iradesini ve taleplerini yok sayan, son sözün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından söylendiği bir toplu görüşme oyunu oynanmaktadır. Bu meşru ve ahlaki bir tavır değildir. Biz KESK olarak bu masayı tanımıyor ve oynanan bu orta oyunun malzemesi olmuyoruz."   

Yıldız, açıklamasının sonunda "hükümetin kamu emekçilerinin toplu iş sözleşmesi ve grev hakkını tanımayan emekçi düşmanı politikalarını kınadıklarını" söyledi.

Basın açıklamasının ardından Eğitim-Sen Başkanı İlker Yıldız, beraberinde yönetim kurulu üyeleri ile birlikte AK Parti binasının önüne siyah çelenk koydu. Çelenk koyma sırasında parti binasına yaklaştırılmayan diğer sendika üyeleri ise alkışlarla durumu protesto etti. Protestolar ve alkışların ardından sendikacılar olaysız dağıldı.

14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]