Banka Soygunu İçin Ereğli'den Sakarya'ya Gelmiş

Sakarya'da bir banka şubesine girerek üzerinde bomba olduğunu söyleyen kişi etkisiz hale getirilerek gözaltına alındı. Ersin Eroğlu (24) isimli şahsın banka soygunu için bugün saat 11.00'de Ereğli'den Sakarya'ya geldiği öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, Atatürk Bulvarı'da bulunan Akbank Şubesi'ne giren Ersin Eroğlu (24) bankanın ikinci katına çıktı. İşlem numarası alan eylemci, sıranın kendisine geldiğinde banka gişesine gitti. Gişedeki memura 'İşsizim. Çok borcum var. Üzerimde bomba var, eğer paraları poşete doldurmazsan patlatacağım' yazılı bir mektup verdi. Mektubu okuyan görevli 'bomba var' diye bağırarak panik içinde kaçmaya başladı. Bu arada bankada bulunan çalışanlar ve müşteriler de hızla bankayı boşalttı. Gişeden paralar alan şahıs beyaz bir poşete koyarak kaçmaya çalıştı.

Banka çalışanların haber vermesiyle soyguncu bankadan çıkamadan polis yetişti. Polisi karşısında gören Eroğlu kaçamadı. Polis hemen banka çevresinde yoğun güvenlik önlemi alındı. Olay yerine bomba imha uzmanları ve çok sayıda ekip kaydırıldı. Polis eylemciyi bir süre izledikten sonra pazarlık yapmaya başladı. İl Emniyet Müdür Yardıcısı Mehmet Şahne eylemciyi ikna etmeyi başardı. Etkisiz hale getirilen Eroğlu, sivil bir araca bindirilerek Sakarya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Müdürlüğü'ne götürüldü.

GİŞE MEMURUNA 'BU BİR SOYGUNDUR' MEKTUBU VERMİŞ

Sakarya Emniyet Müdürü Faruk Ünsal, CİHAN muhabirine yaptığı açıklamada, bankayı soymaya çalışan kişinin Karadeniz Ereğli'den geldiğini belirlediklerini söyledi. Ünsal, Eroğlu'nun Karadeniz Ereğli ve bazı illerde banka soymayı düşündüğünü, ancak eylemi gerçekleştiremediğini öğrendiklerini ifade etti.

Ünsal, konuyla ilgili olarak şu bilgileri verdi: "Şahıs, bugün saat 11.00'de Karadeniz Ereğli'den Sakarya'ya gelmiş. Çarşıda bir süre gezdikten sonra Akbank şubesine bir müşteri gibi girmiş. Bankanın ikinci katına banka işlemi için numara almış. Sıranın kendisine geldiği zaman gişeye giderek elindeki mektubu görevli memura uzatmış. Banka görevlisi, 'Çok borcum var. Üzerimde bomba var, paraları poşete koymazsan patlatacağım' yazısını okur okumaz bağırarak 'bomba var' diye kaçmaya başlamış. Herkes kaçarken şahıs paraları beyaz bir poşete doldurmaya başlamış. Olay bize ihbar edilince şahıs bankadan çıkamadan olay yerine ulaştık."

İNANDIRICI BİR DÜZENEK YAPMIŞ

Ünsal, şahsın plastik su borusu, köpük, hamur gibi malzemeleri inandırıcı bir görünümde hazırlayıp beline bağladığını beliretrek, "Şahsın ve memlekette bulunan ailesinin borcu varmış. Yaklaşık 50 bin TL istemiş." bilgisini verdi.

Ünsal, zanlının herhangi bir çatışmaya girmediğini, güvenlik görevlisi, çalışanlar ve müşterilerin birlikte dışarı çıktığını sözlerine ekledi.

Haberin İlk Ayrıntıları İçin
Tıklayın.

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]