Balıkçıların yüzü kum midyesi ile güldü

Av sezonunu hayal kırıklığıyla kapatan Karasulu balıkçıların yüzü, avcılığına izin verilen kum midyesi ile güldü.

Türkiye\'de trol ve gırgır ağlarıyla avcılık yapan balıkçılar için genel av yasağı 15 Nisan\'da başladı. Yasak 1 Eylül\'de sona erecek. Sakarya\'nın Karadeniz sahilindeki ilçesi Karasu\'da balıkçılar, av sezonunda hayal kırıklığına uğradıklarını belirtti. Karasu Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ali Sezer, balıkçıların yeteri kadar avcılık yapamadığını söyledi. Göstergelerin iyi olmasına rağmen kötü bir sezon geçirdiklerini ifade eden Sezer, "Sezon öncesi veriler iyiydi. Ama istediğimiz verimi alamadık. Palamut, lüfer, çinekop, barbun, mezgit ve bunun gibi balıklarda balıkçılarımız yeteri kadar avcılık yapamadı. Adeta hayal kırıklığına uğradı." dedi.

Bakanlığın Karadeniz\'in Kefken ile Akçakoca arasındaki bölümünde kum midyesi avcılığına izin verdiğini ifade eden Sezer, Marmara ve Karadeniz\'in çeşitli şehirlerinden gelen balıkçıların kum midyesi avcılığı yaptığını kaydetti. Tekne başına 10 ton kota verildiğini anlatan Sezer, kum midyesi avcılığının 1 Mayıs\'ta sona ereceğini belirtti.

Çuvallar halinde teknelerle sahile getirilen kum midyeleri, Kefken, Karasu ve Melenağzı\'ndan TIR\'lara yüklenerek konserve fabrikalarına gönderiliyor. İşlenen midyeler, başta İtalya olmak üzere Avrupa ülkelerine ihraç ediliyor.
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]