Bali Gözünü Döndürdü

Bali bulmadığı gerekçesiyle kendisine saldıran akrabasını öldüren genç 3 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Sakarya'da bali bulmadığı gerekçesiyle kendisine saldıran akrabasını bıçaklayarak öldüren 18 yaşındaki genç 13 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Karaköy Mahallesi'nde 2 yıl önce kendisinden bali isteyen ve bulamayıncada saldıran akrabası Şahin Dikmen'i (15) bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla yargılanan G.D. (18) Sakarya 2. Ağır Ceza Mahmesi'nde karar duruşmasına çıktı. Yargıtay'ın mahkemenin sanık hakkında daha önce verdiği 10 yıl hapis cezasını bozmasının ardından tekrar görülmeye başlanan davanın duruşmasında tutuklu sanık G.D, sanık avukatı Zafer Kazan ile sanık ve mağdurun yakınları hazır bulundu.

Duruşmada son savunmasını yapan sanık G.D., maktulü öldürmek gibi bir niyetinin olmadığını söyledi. Maktulün başlattığı tartışmada üzerine saldırdığını anlatan G.D, "Ben elime bıçak almıştım. Kendisi üzerime atlayınca yaralandı ve öldü. Şahin olay sırasında sarhoştu ve bıçağın üzerine kendisi atladı. Pişmanınm." dedi.

Mahkeme heyeti, sanık G.D'yi kasten adam öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet cezasına çarptırdı. Maktulün sanığa karşı olan söz ve tavırların sanıkta haksız tahrik meydana getirdiği kanaatine varan mahkeme sanığa verilen cezayı 24 yıla düşürdü. Sanığın suç tarihinde 18 yaşından küçük olduğunuda dikkate alan mahkeme cezayı 13 yıl 4 aya indirdi.

OLAY

17 Ağustos 2006'da Karaköy Mahallesindeki olayda Şahin Dikmen, akrabası olan G.D'den bali bulmasını istemiş. G.D'nin bali bulamayacağını belirtmesi üzerine Dikmen, akrabası olan G.D'ye saldırmıştı. Çıkan kavgada Dikmen, G.D. tarafından bıçaklanarak öldürülmüştü.

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]