Bakkal Amca unutulmasın

Sakarya Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Ahmet Akdardağan, Başbakan Ahmet Davutoğlu\'nun açıkladığı yeni kredi olanaklarının küçük esnafın sorunlarına çare olacağını belirterek, bakkal amcanın unutulmamasını istedi.

SOKAK ARALARI
Başbakan Davutoğlu tarafından açıklanan yeni esnaf kredilerinin, darboğazda olan küçük esnaf ve sanatkarın derdine derman olacağını söyleyen Başkan Akdardağan, “Esnafımız için adeta can suyu olacak bu paket esnafı  çok heyecanlandırdı. Açıklanan pakette unutulmaya yüz tutmuş esnaf kesimimiz yer alıyor. Sadece yeni işyeri açan değil, sokak araların da bulunan biz bakkal amcaya da kredi imkanlarının sunulmasını istiyoruz. Mahallelerin simgesi olan küçük bakkallarımız da destek bekliyor. Dev marketlerle rekabette zorlanan ve ayakta durmak için borçla yaşayan bakkal esnafımıza da kredi gerekiyor. Verilecek en ufak destek, bakkala can suyu olacaktır” dedi.

AVM’LERE GİREBİLİRİZ
“Bizler bu ülkenin can damarlarından biriyiz. Ekonomi, esnafla birlikte kalkınacak” diyen Başkan Akdardağan, “TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaşan, Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun Tasarısı’da bizi heyecanlandırdı. Alışveriş merkezlerinde, esnaf ve sanatkar işletmecilerine rayiç bedel üzerinden kiraya verilmek üzere, toplam satış alanının en az yüzde beşi oranında yer ayrılacak. Bu da bakkal esnafının bir araya gelerek, ya da tek başına AVM’lerde dükkan açmasına da olanak tanıyor. Bakkal amcalar artık AVM’lerde yerini almaya başlayacak” diye konuştu.

MARKET YASASI
Yine Başbakan Davutoğlu tarafından müjdesi verilen market yasasının TBMM Genel Kurulunda görüşmeye başlanması nedeniyle mutlu olduklarını söyleyen Başkan Akdardağan, “Yapılan tüm düzenlemelerin takipçisi olacağız. Merakla beklediğimiz marketler yasasının da TBMM’de görüşülmeye başlaması bizi ayrıca mutlu etmiştir. Bir an önce bu yasanın çıkmasını umut ediyoruz” şeklinde konuştu.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]