Bakan Yıldız, HES açılışı için geliyor

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi tarafından Sakarya Nehri üzerinde inşa edilen Hidroelektrik Santrali’nin resmi açılış töreni 25 Nisan Cuma günü gerçekleştiriliyor.

Hidroelektrik Santrali resmi açılış töreninin 25 Nisan Cuma günü gerçekleştirileceğini söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Sakarya\'da ilkleri hayata geçirmeye devam ediyoruz. İnşa ettiğimiz Hidroelektrik Santrali Türkiye’de ilk kez bir belediye tarafından hayata geçirilen önemli bir hidroelektrik enerji yatırımı olma özelliği taşıyor. 25 Nisan Cuma günü Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Sayın Taner Yıldız’ın da katılımları ile hidroelektrik santralimizin açılışını gerçekleştireceğiz” dedi.

HES’e Bakanlı Açılış

HES\'in açılışı ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Toçoğlu, “Sakarya’da ilkleri hayata geçirmeye devam ediyoruz. İnşa ettiğimiz Hidroelektrik Santrali Türkiye’de ilk kez bir belediye tarafından hayata geçirilen hidroelektrik enerji yatırımı olma özelliği taşıyor. 25 Nisan Cuma günü Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Sayın Taner Yıldız’ın katılımları ile hidroelektrik santralimizin açılışını gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

"HES ile Sakaryalılar kazanacak"

Açıklamalarının devamında ADASU HES Tesisi hakkında bilgiler veren Başkan Zeki Toçoğlu, “2010 yılında ADASU HES ismini verdiğimiz Hidroelektrik Santralinin inşaatına başlamıştık. 2013 Ağustos ayında çalışmalarımızı tamamlayarak, tesisimizde elektrik üretimine başladık. Bu güne kadar 13 milyon kilovatlık enerji üreterek, yaklaşık 3 Milyon TL değerinde enerji elde ettik. ADASU HES’ten yıllık ortalama 6-8 Milyon TL değerinde elektrik üretmeyi hedefliyoruz. HES ile enerjiye ayırdığımız bütçeden tasarruf edeceğiz. Sakarya Nehri akacak, Sakaryalılar kazanacak” ifadelerini kullandı.

"HES Hayırlı Olsun"


Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Sakarya Nehri’nin 60 kilometre uzunluğundaki bölümünde var olan katı atıklar HES sayesinde temizleniyor. Dünyanın en iyi örnekleri incelenerek hayata geçirilen santralin hemen çevresinde hayat bulan Sakaryapark Rekreasyon Projesiyle de Sakarya Nehri şehirle bütünleşiyor. Çevreci, ekonomik, ekolojik duyarlılığı olan ve nehri şehirle bütünleştiren HES, Sakarya’ya hayırlı olsun” şeklinde konuştu.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]