Bakan Yardımcısı Atabek ASDEP Programını anlattı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Çiğdem Erdoğan Atabek, Söğütlü ve Ferizli ilçelerini ziyaret etti.

Atabek, Söğütlü Kaymakamı Önder Bozkurt, Söğütlü Belediye Başkanı Hüseyin Genç ve AK Parti İlçe Teşkilatı\'nı ziyaretinin ardından Ferizli ilçesine geçti. 

Ferizli Kaymakamı Hakan Yavuz Erdoğan\'ı ziyaret eden Atabek, ilçe koordinasyon toplantılarının 2\'ncisini bu ilçede gerçekleştirdiklerini söyledi.

ASDEP Programı\'nı bakanlık olarak önemsediklerini ifade eden Atabek, "Bu çalışmada Sakarya, pilot il seçildi. ASDEP Programı\'yla dezavantajlı her ailemize sosyal çalışmacı tayin edeceğiz ve bu görevliler ailelerle birebir ve yakından ilgilenerek öncesinden tespit edilmiş ya da edilmemiş sorunları gözden geçirerek, diğer kamu kurumlarıyla koordinasyon sağlayacak. Görevli, sorunlar giderilene kadar aileyi bırakmayacak" diye konuştu.

Atabek, ASDEP\'in bakanlığın en büyük programlardan birisi olduğunu belirterek, "Sağlıkta dönüşümü, aile hekimliğini çok konuştuk. ASDEP Projesi de bakanlığımızda çok önemli bir dönüşüm. Sakarya\'da da il müdürümüzün organizasyonuyla bu programdan beklediğimiz sonucu alacağız" şeklinde konuştu. 

Kaymakam Erdoğan, daha sonra ilçeyle ilgili sunum yaptı.

- Ferizli Belediyesi ziyareti

Atabek, daha sonra Ferizli Belediye Başkanı Ahmet Soğuk\'u ziyaret etti.

Atabek, burada yaptığı konuşmada, bakanlığının devletin merhamet eli olduğunu vurgulayarak, "Her yaptığı çalışma çok kıymetli. Engelliye, yaşlıya, şehit, gazi ve yakınlarına, suça itilmişlere, suç mağduru olmuşlara, şiddet görenlere, bütün dezavantajlı gruplara hizmet veren bakanlığız, hassas teraziyle çalışıyoruz" ifadesini kullandı.

Yeni doğum yapan annelere hediye verdiklerini anımsatan Atabek, "Kültürümüzde çocuklara altın takılır, dolayısıyla biz de bu bakış açısıyla ilk çocuğa 300, ikinci çocuğa 400, üçüncü çocuğa da 600 lira veriyoruz yani yarım ve tam altın gibi" diye konuştu. 

Atabek, daha sonra AK Parti İlçe Teşkilatı\'nı ziyaret etti.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]