Bakan Nabi Avcı Sakarya'da

Sakarya’da bir öğrenci, engellilere yönelik okul açılışına katılan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın bıyıklarıyla oynayıp çekti.

Başka bir engelli genç ise ile fotoğraf çektirirken kolunu Bakan Avcı\'ın omzuna attı.

Bakan Avcı\'nın bıyıklarıyla oynadı

Bakan Avcı, Serdivan ilçesinde yaptırılan Nilüfer Özel Eğitim İş Uygulama ve Sakarya Özel Eğitim Merkezi\'nin açılış törenine katıldı. Törende renkli anlar yaşandı. Açılış öncesi Bakan\'ı çiçeklerle karşılayan engelli öğrencilerden biri Avcı’nın bıyıklarıyla oynayıp, bir süre sonra çekti. Bakan, öğrencinin bu davranışına müdahale etmeyerek, bıyıklarıyla oynamasına ve çekmesine izin verdi. Başka bir engelli genç ise fotoğraf çektirirken kolunu Bakan\'ın omzuna koydu.

Türkiye\'de son 10 yılda yapılan çalışmalar

Avcı, törende yaptığı konuşmada son 10 yılda özel eğitim alanında da önemli gelişmelerin yaşandığını belirterek, “Zaman zaman yabancılar Türkiye\'de son 10 yılda yapılan çalışmalar için sessiz devrim tabirini kullanıyorlar. Bu sessiz devrimin en temel bileşenlerinden birisi de özel eğitime verilen önem konusudur. Bunu iftiharla söyleyebiliriz. Türkiye, dünya ülkeleri arasında engellilere sahip çıkılması konusunda çok örnek bir program yürütmüştür ve devam etmektedir." diye konuştu.

Yıllarca görmezden gelinen ve eğitim dışı bırakılan engellilerin bugün hükümetin sağladığı imkanlarla ve gerçekleştirilen zihniyet devrimiyle bu tür eğitim kurumlarının sayısının çoğaldığını vurgulayan Avcı şunları kaydetti: "Sadece anaokulu düzeyinde değil normal eğitim çağı ötesinde 22 yaşından sonrası için, öncesinde bu çocuklarımız devlet ilgisinin dışında kalıyordu. Artık 22 yaşından sonra da çalışma atölyelerinde çocuklarımız eğitimlere devam etme şansı buluyor."

Merkezin açılış kurdelesini de kesen Avcı, sınıfları tek tek dolaştı, öğrencilere hediyeler verdi.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]