Bakan İslam'dan, Karasu Limanı ve demiryolu müjdesi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası\'nda katıldığı bayramlaşma töreninde Karasu Limanı Projesi ve Karasu demiryolu hattı ihalesinin tekrar yapılarak aynı anda tamamlanacağını açıkladı. Bakan İslam, "Başbakanımız, Bakanlar Kurulu\'nda Karasu Limanı ve Batı Karadeniz Demiryolu\'nun aynı anda bitirilmesi için bakanımıza talimat verdi" diye konuştu.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası\'ndaki (SATSO) bayramlaşma sonrası gazetecilere açıklama yaptı. Bakan İslam, Karasu Limanı yer teslimi için son çalışmayı başlattıklarını söyleyerek konuşmasına şöyle devam etti:

"Bayramdan sonra yüklenici firma gelicek yer teslimini yapacak ve böylece liman ile alakalı çalışmalar büyük bir hızla yeniden başlamış olacak. İşi bu noktaya getirene kadar takip ettiğimiz gibi bundan sonrada takip edeceğiz. Karasu Limanı\'nın demiryoluna bağlantısı için 62 km demiryolu hattımızın yapılması gerekiyor. Orada bir sorun var şu anda. İhalenin yenilenmesi gerekiyor. Bu Karasu Limanı ile demiryolunun aynı anda bitirilmesi çok önemli sanayicilerimiz ve iş adamları açısından. Bunu sayın Başbakanımız ile görüştüm geçtiğimiz hafta. Kendileri Bakanlar Kurulu\'nda sayın bakanımıza talimat verdiler. Demiryolunun ihalesinin yeniden yapılmasını Karasu Limanı ile aynı zamanda tamamlanması için bende takip edicem. Herşeyimiz var unumuz,  yağımız, şekerimiz iş helva yapmaya kaldı. İnşallah hep beraber bu helvayıda pişiricez."

"
SATSO olarak bu müjdeyi almak için gayretli çalışmalar gerçekleştirdik"

SATSO Başkanı Mahmut Kösemusul ise yaptığı açıklamada, müjdeli haberin kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Karasu Limanı konusunun Bakanlar Kurulu\'nca gündeme alınmasından büyük mutluluk duyduklarını söyleyen Başkan Kösemusul, şöyle devam etti:

"SATSO olarak bu müjdeyi almak için gayretli çalışmalar gerçekleştirdik. Şehrimiz protokolü ile tüm paydaşlarımızla Liman ve Demiryolu Projesinin Sakarya\'mız için ne kadar önemli olduğunu her fırsatta dile getirdik. Başbakanımızın konunun üzerinde hassasiyetle durmasından ötürü teşekkür ediyor, şükranlarımızı sunuyorum. Konunun takibinde bizlere destek olan Bakanımıza ve emeği geçenlere de çok teşekkür ediyorum. Sakarya\'nın hedefi ihracatta ilk 5 il arasında yer almaktır. 2023\'e kadar bu hedefimize ulaşacağız.  Karasu\'dan Dünyaya açılan Sakarya bu hedefimizde en önemli merhaledir. İnanıyor ve biliyoruz ki, Sakarya\'nın büyümesi demek Türkiye\'nin büyümesi demektir.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]