Bakan İslam Sakarya'da; selden etkilenen yerleri inceliyor

Selden etkilenen Sakarya\'da inceleme yapan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, "Biz, devlet olarak sizin yanınızdayız. Her türlü imkanı seferber ettik, edeceğiz. Bütün müşkülleri de sizlerle birlikte omuz omuza çözmeye çalışacağız" dedi.

Hendek ilçesinde taşkın nedeniyle hasar gören bölgelerde incelemelerde bulunan İslam, yetkililerden bilgi aldı.

Daha sonra Hendek Gençlik Merkezi\'ndeki afet bilgilendirme toplantısına katılan İslam, burada yaptığı konuşmada, afet nedeniyle büyük üzüntü yaşadıklarını söyledi.

Bundan sonraki meselenin tedbir almak olduğunu vurgulayan İslam, şöyle devam etti:

"Bu konuda biz de elimizden geleni yapacağız.  Gördüğüm kadarıyla Hendek, Geyve, Karapürçek, Akyazı, Kocaali ve Erenler ilçelerinin köylerinde ciddi hasar var. Bir taraftan evlerle, barınmayla ilgili, bir taraftan da ekili alanlarda ekonomik anlamda zarar var. Her ikisi açısından da ne yapabileceğimize acilen bakacağız. Şu anda ne yapılması gerekiyorsa arkadaşlarımız yapıyor."

İslam, önce hayatın normale döndürülmesi gerektiğini ifade ederek, "Sonra da uğradığımız ziyanın karşılanması, çiftçilerimizin tekrar tarıma dönebilmesi için neler yapacağımıza bakacağız. Sanayicilerimizde bir miktar zarar var, çalışmalar durmuş vaziyette. Onların yeniden başlaması için yapmamız gereken işler var. Bunları hep beraber yapacağız. Ben şu aşamada özellikle Büyükşehir Belediyemize çok teşekkür ediyorum. Olayın ilk anından itibaren meseleye el koydular" şeklinde konuştu.

"Tabii bu bir tabi afet. Burada \'neden\' olduğu sorusundan çok, \'nasıl daha az hasarla atlatabiliriz\' sorusu önemli" diyen İslam, bu tür afetleri daha az hasarla atlatabilmek için uzun vadeli ne yapılması gerektiğine baktıklarını anlattı.

Yapıcı bir sonuca gideceklerini aktaran İslam, "Biz, devlet olarak sizin yanınızdayız. Her türlü imkanı seferber ettik, edeceğiz. Bütün müşkülleri de sizlerle omuz omuza çözmeye çalışacağız" şeklinde konuştu.

Bakan İslam, sel felaketinin yaşandığı bin 600 nüfuslu Kargalıhanbaba’yı ziyaret ederek sel mağdurlarına geçmiş olsun dileklerinde bulundu

İslam, Sakarya’da yaşanan sel felaketini yerinde incelemek için Sakarya’nın Hendek ilçesine geldi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Hendek Gençlik Merkezinde Hendek ilçesinde meydana gelen sel felaketinin bilançosunu aldıktan sonra felaketin yaşandığı Kargalıhanbaba Mahallesine gelerek felaketi yerinde inceledi. Bölge halkının dertlerini dinleyen İslam, “Bütün zarar ziyan hepsinin tespit edilmesi lazım.O konuda yardımcı olursanız arkadaşlara. Can kaybı olmadığına seviniyoruz. Can kaybı olmasın mala geleni zaman içerisinde yerine koyacağız. Arkadaşlar sizinle de görüşecek. Hasar tespiti yapılacak elimizden geleni yapacağız" dedi.

Hendek\'ten Akyazı\'ya giden İslam, meydana gelen felaketler hakkında belediye binasında bilgi aldı. Ardından Alaağaç Mahallesindeki mağdur vatandaşların evlerini ziyaret eden Bakan İslam, bir evi ziyareti sırasında olayı yaşayan küçük bir kız çocuğuyla sohbet ettikten sonra, çocuğu öperek bölgeden ayrıldı.

İslam, iki gün önce Geyve ilçesindeki tavuk çiftliğinde sele kapılarak kaybolan 22 yaşındaki Taner Yaman'ın ailesini ziyaret etti.

Sel felaketinden etkilenen kentteki incelemelerine Hendek ilçesinden başlayan İslam, daha sonra Akyazı ve Karapürçek ilçelerinde evlerini su basan aileleri ziyaret etti.

İslam, ev sakinlerinin su altında kalan eşyanın kullanılamaz hale geldiğini söylemesi üzerine çamaşır makinesi alınması talimatı verdi.

Ailelerle görüşmesinin ardından Geyve ilçesine geçen İslam, belediyeyi ziyaretinde Kaymakam İdris Akbıyık ve Belediye Başkanı Murat Kaya'dan felaketin boyutları hakkında bilgi aldı.

Belediyedeki brifingin ardından kayıp işçinin annesi Seba Yaman'la görüşen İslam, acılı kadını teselli etmeye çalıştı. İslam'la konuşurken duygulanan Seba Yaman, bir süre sonra baygınlık geçirdi. Bunun üzerine eve 112 Acil Servis ekipleri istendi. 

İslam, daha sonra Doğantepe köyünde Taner Yaman'ı arama çalışmalarını iki gündür sürdüren Afet ve Acil Durum İl Müdürlüğü yetkililerinden bilgi aldı.

Tavuk çiftliğinin bulunduğu bölgede inceleme yapan İslam, acılı baba Şaban Yaman'la görüştü.

Doğantepe köyündeki tavuk çiftliğinde çalışan Taner Yaman (22), 6 Haziran Cuma günü öğleden sonra sele kapılarak kaybolmuştu.

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]