Bakan İslam, Sakarya'da

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Doç. Dr. Ayşenur İslam, Eğitim Bir Sen Genişletilmiş İşyeri Temsilcileri Toplantısı\'na katıldı. Bakan İslam burada yaptığı konuşmasında “Başımıza gelenlerin elbette bir hikmeti vardır. Bir şeyler öğrenmemiz gerekiyordur” dedi.

Serdivan Hanedan Tesisleri\'nde gerçekleştirilen toplantıya Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam’ın yanı sıra, Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, Eğitim Bir Sen Sakarya Şube Başkanı Oğuzhan Özkan, bürokratlar ve çok sayıda eğitimci katıldı.

Eğitim Bir Sen Sakarya Şube Başkanı Özkan, Sakarya Valisi Büyük ve Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Toçoğlu’nun ardından bir konuşma yapan Bakan İslam kendisinin de bir eğitimci olduğunu ve öğretmenlerin neler yaşadıklarını ve hissettiklerini çok iyi anladığını söyledi.

Eğitimcilik, bir peygamberlik mesleği

Bakan İslam konuşmasına eğitimciliğe başladığı ilk günü anlatarak başladı. Bakan İslam, “Üniversiteden mezun oldum atandım ve eğitimciliğe başladım. 250 kişilik bir anfinin yanlışlıkla öğrenci kapısından girdim. Tecrübesizim. Kapıdan girer girmez benden daha büyük 125-200 kişiyle karşılaşıp telaşa düştüm. Ayetel Kürsi’yi okudum kürsüye doğru giderken. O ders nasıl bitti ne anlattım nasıl dışarı çıktım o ders bu çocuklara hala bugün 30 yıl sonra da hatırlamıyorum. Öğrencilerimizin gözyaşlarını, sıkıntılarını, öğrencilerimizin yaşadıkları sıkıntıları derken aslında sizleri kastediyorum. Sizlerin yaşadıkları sıkıntıları. Başımıza gelenlerin elbet bir hikmeti vardır. Bir şey öğrenmemiz gerekiyordur. Onun için bunlar olmuştur. Öyle inanıyoruz. Başımıza gelen her şeyin bir çaresi olduğunu bilerek çalışıyoruz. Sizlerin de öyle olmasını ümit ediyoruz. Ümitsizlik bize haramdır. Bunu hiçbir zaman unutmamamız gerekiyor. Bu kuşak çalışmak zorunda. Bize durmak yok. Doğduk çalışıyoruz. Ölene kadar çalışıyoruz. Başka türlüsü olmayacak. Biz bunu anladık onun için bu kadere razı olmak gerekir ve çalışmayı zevk hale getirmek gerekir. Arkadaşlarımızın söylediği gibi zor bir süreçten geçiyoruz. Bu sürece eğitimcilerimizin katkısıyla aşacağız. Sizler çocuklarımızı öyle fevkalade yetiştireceksiniz ki bir daha böyle zorlu süreçler yaşamayacağız. Eğitimciliğin bir peygamberlik mesleği olduğunu başından beri anlamamız lazım ve peygamber fedakarlığıyla çalışmamız ve bir tebliğ anlayışıyla çalışmamız lazım. Bunu bütün hedef kitlenize aktarmanız lazım” ifadelerine yer verdi.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]