Bakan İslam, okul açılışına katılacak

Sakarya’nın ikinci Fen Lisesi olarak eğitim öğretime açılan Akyazı Eyyup Genç Fen Lisesi, yeni okul binasına ve öğrenci yurduna kavuştu.

Hayırsever Eyyup Genç tarafından büyük katkılarla yaptırılan 16 derslikli Fen Lisesi ile 95 erkek, 95 kız olmak üzere toplam 190 öğrenci kapasiteli yurt binası, 30 Mayıs Cuma günü Saat 15.00’da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam\'ın da katılacağı törenle eğitimin hizmetine açılacak.

Akyazı ilçesi Yahyalı Mahallesi’nde 11 dönüm arsa üzerinde 3 bin 300 metrekare kapalı alana sahip 16 derslikli Eyyup Genç Fen Lisesinde öğrenci dersliklerinin yanı sıra, 6 laboratuvar, 300 kişilik çok amaçlı salon, Fatih Projesi kapsamında yaptırılan 22 akıllı tahta, kütüphane, bilgisayar sınıfları, fiber internet bağlantısı, idari odalar, 110 metrekarelik müstakil kantin binası, spor alanları ve öğrencilerin rahatça gezebileceği geniş bahçe bulunuyor. Eyyup Genç Fen Lisesinde eğitim öğretimlerini sürdürecek öğrencilerin barınma ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla yine Hayırsever Eyyup Genç’in maddi katkılarıyla yaptırılan 95 erkek, 95 kız öğrenci kapasiteli öğrenci yurdu binası da yeni eğitim öğretim yılında öğrencilerin hizmetine sunulacak.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]