Bakan İslam, engellilerle bir araya geldi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, "Engellilerimizin rahat oy kullanmaları için \'Hiç olmazsa rampaları kuralım ve içeriye giriş çıkışı daha rahat sağlayalım\' diye çalışma içindeyiz. Yetiştirebilirsek bunu bakanlık ve il müdürlüğü olarak yapmaya çalışacağız" dedi.

İslam, Kent Park\'ta engellilerle düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, son 10 yılda engelliler için birçok çalışma yaptıklarını söyledi. Hizmetlerin günden güne arttığını vurgulayan İslam, iyi hizmete kavuştukça ilim seviyesinin de yükseldiğini ve nelerin yapılabileceğini gördüklerini ifade etti.

"Gelen ikazlar, yol haritamızı belirlemekte önemli" diyen İslam, "İkazları belirlerken sizlerle dirsek dirseğe olmaktan, ihtiyaçlarınızı önce sizin ağzınızdan duyup, uzmanlarımızla inceleyip hizmet projesine dönüştürmekten büyük mutluluk duyuyoruz" şeklinde konuştu. Engellilerin seçim sandıklarına rahat ulaşması için proje geliştirdiklerini anlatan İslam, engelliler için belli okul ve oy merkezleri belirleyerek tüm erişilebilirlikleri sağlamaya çalıştıklarını kaydetti.

İslam, engellilerin tek başlarına oy kullanabilmelerine yardımcı olmak istediklerini aktararak, şöyle devam etti:

"Projemiz tamam, nasıl uygulanabileceğine dair iş ve işlemlerimiz tamam ama ne yazık ki Yüksek Seçim Kurulu (YSK), bunun uygulamasını bu seçime yetiştiremedi. Biz de \'YSK\'sız bunu nasıl halledebiliriz?\' diye düşündük, en azından rampaları kurmak için mümkün olduğunca engelli seçmenimizin olduğu sandıkları tespit etmeye çalıştık. İl müdürlüğümüz, çalışma başlatacak. \'Hiç olmazsa rampaları kuralım ve içeriye giriş çıkışı daha rahat sağlayalım\' diye çalışmanın içerisindeyiz. Yetiştirebilirsek bunu bakanlık ve il müdürlüğü olarak yapmaya çalışacağız."

"Engellilerimizin istihdamını önemsiyoruz"

Sakarya\'daki çalışmaların da seri şekilde yürütüldüğünü dile getiren İslam, korumalı iş yeri kurmak için çalışma başlatıldığını vurguladı.

Bunun işletmesini yapamadıklarını, o nedenle sivil toplum kuruluşları ve iş adamlarıyla kurmak mecburiyetinde olduklarını belirten İslam, "Onlara korumalı iş yeri açabilmek için teşvikler veriyoruz. Bütün vergilerden muaflar, 5 yıl maaşları biz ödüyoruz. Mesela, 10 kişilik korumalı iş yerinde 8 zihinsel ve ruhsal engelli çalıştırma zorunluluğu var. Dolayısıyla bu, iş bulma konusunda en fazla zorluk çeken engelli grubumuza yönelik istihdam projesidir" şeklinde konuştu.

İslam, Büyükşehir Belediyesiyle işbirliği yaparak, kentte engellilere erişilebilir sokak ya da mekan düzenleyeceklerini, uygulanacak standartların bütün şehirde yaygınlaştırılacağını kaydetti.

Engelli istihdamını son derece önemsediklerine dikkati çeken İslam, sözlerini şöyle tamamladı:

"Engellilerimizin sadece bakılarak, gözetilerek hayata kazandırılmasını değil, çalışarak ve üreterek hayata kazandırılmasını tercih ediyoruz. İktidara geldiğimizde çalışan engelli sayımız 5 bindi, bugün 32 bin. Şimdi biz bu rakamı daha yükseklere çıkarmak istiyoruz. Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı\'nın (EKPSS) ikincisini 27 Nisan\'da yapacağız. Bu, çok önemli. Bütün engelli kardeşlerime başarılar diliyorum. Bundan sonraki hayatımızın daha güzel, daha erişilebilir, üretken, mutlu ve daha huzurlu olabilmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Hayatı her türlü dezavantajlı grup için kolaylaştırma projelerimiz, şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da devam edecek."
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]