Bakan İslam, Çocuk Evleri Sitesi'nin açılışını yaptı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam,  "Çok az sayıda yurt kaldı ve onları da inşallah kısa sürede çocuk evlerine dönüştüreceğiz önümüzdeki süreçte. İnşaatlarımız, satın almalarımız ve kiralamalarımız devam ediyor" dedi.

İslam, Adapazarı ilçesinde yapımı tamamlanan Çocuk Evleri Sitesi\'nin açılış töreninde yaptığı konuşmada, yurtlarda kalan çocuklar için hazırlanan evlerin sayısının her geçen gün arttığını anlattı.  Bu çalışmadan gurur duyduklarını belirten İslam, "Çok iftihar ettiğimiz bir evin açılışını yapıyoruz. Uzun zamandır, çocuklarımızla ilgili barınma şartlarını değiştirmeye çalışıyoruz. Tüm dünyada böyle bir çalışma var. Bir çocuğun yetişebileceği en iyi ortam, kendi aile ortamıdır. Buna göre bir değerlendirme yapıyoruz" diye konuştu.  Bakan İslam, çocukların en iyi şekilde aile ortamında yetiştiğini ifade ederek, bu nedenle ailelere çocuğun bakım ücretini karşılayarak destek olmaya çalıştıklarını aktardı.

Koruyucu aileler

Ekonomik sıkıntının yanı sıra değişik sorunların olması halinde çocuğun yakın akrabalarına bu teklifin yapıldığına işaret eden İslam, "O da olmazsa koruyucu ailelerimize veriyoruz. Koruyucu aileler, çok titiz bir şekilde seçiliyor. Çocuklar, bu şekilde aile ortamında yetişmiş oluyor. Koruyucu ailelere verdiğimiz çocukların bakımını da yine biz karşılıyoruz. En son seçenek olan yurt gibi barındırma yönteminden vazgeçtik. Bunları tamamen lağvediyoruz. Kendi yaptığımız ev ortamında çocuklarımızı, barındırmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

"Çok önemli bir kazanım"

"Birçok yerde de yurtları boşalttık ve çocuklarımızı hazırlanan evlere aldık" diyen İslam, "Bunun karşılığını da çok olumlu aldık. Yurtlardan alıp evlere yetiştirdiğimiz çocukların akademik başarılarının son derece yükseldiğini gördük. Kültürel, sportif başarıları da yükseldi, kendilerine olan güven de arttı. Hatta fiziksel olarak iyi bir gelişim kazandılar. Çocukların, bütün hal ve hareketlerinde iyi bir gelişim gördük" ifadesini kullandı. Bu çocukların da artık arkadaşları gibi aile ortamında büyüdüğünü vurgulayan İslam, "Bu çok önemli bir kazanım. Çok az sayıda yurt kaldı ve onları da İnşallah kısa sürede çocuk evlerine dönüştüreceğiz önümüzdeki süreçte. İnşaatlarımız, satın almalarımız ve kiralamalarımız devam ediyor" dedi.  İslam, bu kapsamda geçen yıl 5 sevgi evi ve 264 çocuk evinin açıldığını kaydetti.

Yurt dışında yaşayan Türk aileleri için de çalışma yürüttüklerine dikkati çeken İslam, hazırlanan yasayla Avrupa\'da Türk aileleri için temsilcilikler açabileceklerini kaydetti.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]