Bakan İslam, "Artık bütün dezavantajlı grupların ablasıyım"

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, artık tüm dezavantajlı grupların ablası olduğunu söyledi.

Sakarya Valisi Mustafa Büyük’ün, Elmas Otel’de onuruna verdiği yemekte konuşan Bakan İslam, Sakarya’nın ilk kadın milletvekili olmanın kendisi için yeterince şerefli bir iş olduğunu, şimdi ise Sakarya’nın ilk kadın bakanı olmanın da hakikaten çok daha şerefli bir şey olduğunu ifade etti. İslam, “Bunu nasıl ifade edeceğimi gerçekten bilmiyorum.” dedi.

"Zor bir süreç olacak"

Sonunu bilmeden hizmet etmek için bu yola çıktıklarını, bu tip makamları talep etmek, beklemek, milletvekillerinin işi ve alışkanlığı olmadığını dile getiren İslam, “Böyle bir norm yok. Bu size tevdi edilen bir görev ve bir gün bu göreve seçilebiliyorsunuz. Türkiye’nin geçmekte olduğu zor bir sürecin içinde böyle bir görevle vazifelendirilmiş olmak aynı zamanda bir iltifat benim için. Başbakanımıza teşekkür ediyorum. Sakarya adına teşekkür ediyorum. Elbette zor bir süreç olacak. İnsanın mühim anlarda bütün hayatı gözünün önünden geçiyor. Benim de 3 gündür bütün hayatım gözümün önünden geçiyor. Bakıyorum da hiç kolay işim olmamış zaten. Bütün işler çok zormuş zaten. Bunun da altından Allah’ın izniyle kalkarız diye düşünüyorum.” diye konuştu.

Şimdi memleketin bütün kadınları, bütün çocukları, garip gurebası, fakir fukarası, şehitleri, gazileri, gazi yakınları, engellileri, evsiz kalmışları, evlenmiş ayrılmışları, ne kadar dezavantajlı grup varsa, artık onların kendilerinin eli altında olduğunu vurgulayan İslam, şunları kaydetti: “Artık onlarla bizim ilgilenmemiz gerekiyor. Şimdiye kadar Sakarya’nın ablasıydım, şimdi onların ablası olmak durumundayım bundan sonra. Allah kolaylık versin. Allah memleketimizin bütün hayırlı işlerini bizi vesile etsin. Bunlar elbette sizlerin dualarıyla, dualarınızın bereketiyle olacak. Sizden beklediğimiz tek destek bu.“
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]